Голямо признание за Милко Багдасаров в Деня на народните будители

Национална награда за принос в образованието и науката на името на акад. Благовест Сендов получи днес директорът на Средно училище “Петко Рачов Славейков” Милко Багдасаров.
Голямото отличие му бе връчено в Деня на будителите на тържествена церемония в Националната библиотека “Св. Св. Кирил и Методий” в София, организирана от УниБИТ. 
Наградата в категория “Учител” тази година е за Милко Багдасаров, в категория “Университетски преподавател” - за проф. Сергей Игнатов, почетното звание “Доктор хонорис кауза” - за Карен Алексинян, а специалната награда за цялостен принос - за Янка Такева.
Милко Багдасаров бе представен пред присъстващата аудитория със своята многопластова професионална биография и постиженията през просветителския му път като учител, заместник-директор и директор вече 33 години на най-голямото училище в Южна България - СУ “П. Р. Славейков”
Учредяването на националната награда “Благовест Сендов” цели да наложи нов модел за възприемане на достиженията на университетските преподаватели, учените и общопризнатите обществени фигури на България, а именно, приживе те да получат заслужено признание и уважение за труда и таланта си!
Номинациите за това престижно отличие се правят от специално Селекционни комисии с национално представителство, включващи изтъкнати университетски преподаватели, учени, синдикални дейци, експерти в сферата на образованието и науката и видни общественици.
Честито признание, г-н Багдасаров! Бъдете здрав и продължавайте да будите!
Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини