Областният лидер на БСП Милко Багдасаров се отказва от съветническо място в полза на Костантина Карабоюкова

Областният лидер на БСП и водач на кандидатската листа Милко Багдасаров се отказва от съветническо място в полза на Костантина Карабоюкова, която бе кандидат за кмет на Община Кърджали. Карабоюкова не успя да попадне сред тримата избрани за съветници социалисти. Причината е въртележка от преференции. Тя бе изместена от третото място от Есен Устренска.

 Това е морален акт. Не може през цялата кампания да говорим, че даваме път на младите,а да не го направим в такъв момент. Това сподели за Кърджали бг вести Милко Багдасаров.

 Той каза,че партията му е потърпевша от гласуването с преференции, което се е отразило на вота в община Кърджали. Много хора са се заблудили и са зачертали само преференцията, но не и номера на партията в бюлетината. Така вместо очакваните 3000 гласа, социалистите са получили едва половината. Останалите са обявени за недействителни.

  Въпреки объркването сме трети по резултат в областта,подчерта Багдасаров.

 Той каза, че няма намерение да се оттегля от политиката. Конгресът на БСП е през пролетта на следващата година и се очаква след него да има областна партийна конференция. Багдасаров не коментира дали на нея ще издигне кандидатурата си отново за областен председател.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ис
    Истински
    5 -2
    20:25, 31 окт 2023
    Най-сетне достоен морален, партиен акт! Адмирации! Ход за спасяване на Благоевско-Димитровската партия от по нататъшно дъно-1548 гласа. Кога е било това? На Каракостова гласовете са купени СИК! На Устренска ДПС преференции. Тя си е ДПС, с Асан! Дикмева да застане на съветническото място!
  • 2
    Ре
    РЕДНИК
    5 -2
    21:19, 31 окт 2023
    Нормално е четвъртата д-р Михалева да застане на мястото на Дпс представителя в листата на БСП.Да се сложи край на такъв експеримент на гърба на партията, да се сложи край на този анахронизъм. Три дами Тити, Дикмева и д-р Михалева прекрасна тройка, която ще отстоява отлично нашите партийни интереси и интересите на нас кърджалийци.НОВО ГРАДИВНО НАЧАЛО!
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини