Кърджалийци искат затвор за посегателство върху медици,един от първите осъдени е от региона

 78,8% от кърджалийци включили се в анкета на сайта Кърджали бг вести смятат,че посегателствата върху медици,при изпълнение на задълженията им, трябва да бъдат инкриминирани и преследвани с цялата строгост на закона.Против са 18,2 на сто.3 процента не могат да преценят.

Посегателствата върху медици по време на изпълнението на служебните им задължения зачестяват.Най-чести са случаите с екипи на Центровете за спешна медицинска помощ.В Кърджали също има изтъпления.Една от първите ефективни присъди е произнесена тук.

Директорът на ЦСМП д-р Атанас Митков сподели,че на 13 юли 2015 г. пациент буйства в линейка.След споразумение с прокуратурата съдът отсъжда 4 месеца затвор.Освен този случай през 2015 г.има още два инцидента,които са вербална агресия.През 2016 г.също има два случая на заплахи и закани по адрес на медици от ЦСМП.

Освен върху екипи на ЦСМП в Кърджалийско,нашумя случай на агресия на лекар от Спешното приемно отделение на МПБАЛ „Д-р Атанас Дафовски”.Прокуратурата нищи случая.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Же
    Желев
    0 0
    11:05, 5 май 2017
    Аз също съм против посегателството върху медици , Но в моя случай съм объркан и незнам как да реагирам : 04.05.17 . Зъболекар изяваващ се като хирург оперира мъдрец на дъщеря ми , очевидно не се е справил добре със шева и за да поправи грешката си иска допълнително заплащане . Как да постъпя , знаейки че няма осъден доктор в България до момента ?
  • 2
    Го
    Господинов
    0 0
    19:06, 27 май 2017
    Чл. 131 ал.2 от Наказателния кодекс: За причиняване на телесна повреда на съдия, прокурор, следовател, полицейски орган, разследващ полицай, държавен съдебен изпълнител, частен съдебен изпълнител и помощник-частен съдебен изпълнител, както и на митнически служител, на орган по приходите, на служител от Изпълнителната агенция по горите или на служител на Министерството на околната среда и водите, осъществяващ контролна дейност, медицински специалист и персонал към Центровете за спешна медицинска помощ, или учител в детска градина, основно, или средно училище при или по повод изпълнение на службата или функцията му наказанието е лишаване от свобода: 1. от пет до петнадесет години при тежка телесна повреда; 2. от три до десет години при средна телесна повреда; 3. от една до пет години при лека телесна повреда по чл.130, ал.1

Още новини

Последни новини