11 ухапани от кърлежи в областта само за три дни, спешните медици са помогнали на 565 души по празниците

  11 случая на ухапани от кърлежи само за три дни са констатирали от Центъра за спешна медицинска помощ в Кърджали. Тенденцията е тревожна, алармират медици. Както Кърджали бг вести писа Община Кърджали има готовност да пръска, но се изчакват подходящи метеорологични условия.

  Спешните медици са помогнали на 565 души от областта през Великденските празници. Това съобщи директорът на ЦСМП –Кърджали д-р Атанас Митков. Екипите са реагирали на 3 катастрофи със 7 пострадали, сред които и дете на 8 години. Имало е 7 случая с инсулт, 23 с травми. Транспортирани са петима мъртво пияни. Реагирано е и на тежък случай с дете на 4 години. То е паднало от стълбите и е получило черепен кръвоизлив. Транспортирано  е до университетската болница „Св.Георги” в Пловдив. Линейките на ЦСМП-Кърджали са докарали от областта в болницата в Кърджали 70 пациента.

  На 1 май ЦСМП-Кърджали чества годишнина от своето създаване. В тази връзка на 3 май ще има ден на отворените врати. От 10,00 до 13,00 часа кърджалийци ще имат възможност да се запознаят с най-модерната техника на спешните медици-високотехнологични линейки и прибори за телемедицина.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини