Неколцина припаднали и много с алергични реакции от ухапвания в жегите е равносметката на спешните медици за горещите дни в Кърджали

Неколцина припаднали и много с алергични реакции на ухапвания от насекоми е равносметката на спешните медици за горещите дни в Кърджали. Общо за последните три дни екипите на Центъра за спешна медицинска помощ са прегледали над 300 пациенти и са им оказали адекватна медицинска помощ. Това каза за Кърджали бг вести директорът на ЦСМП-Кърджали д-р Атанас Митков.

 През вчерашния ден само преди обед са припаднали от жегите трима души. Единият от тях е чакал да бъде обслужен пред Паспортна служба. Пациентите са в добро състояние,успокояват медиците.

  Отново през жегите се активираха пчели, оси и стършели.Само във вторник е оказана спешна помощ на 12 пациенти с алергични реакции на ухапванията. В понеделник ухапаните от стършели са петима.

  Правят впечатление през горещите дни и по-честите оплаквания на пациенти от високо кръвно.В понеделник те са 6;във вторник 11,а вчера отново 6.

  Характерни за първият ден на седмицата са битовите травми.Оказана е помощ на 12 пациенти.

Като цяло натовареността ни е присъща за летните месеци и съпътстващите ги горещини.Не можем да кажем,че жегите ни  завариха неподготвени,макар, че мнозина не се вслушват в съветите на лекарите,как да се пазят в горещините,каза в обобщение д-р Митков.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини