Нараства броят на случаите на коронавирус обслужвани от спешните медици в Кърджалийско, отчитат свръхнатоварване

 Сериозен ръст на натовареността на спешните екипи на ЦСМП в Кърджали отчитат здравните власти. За това допринася и нарастването на броя на случаите на заразени с коронавирус, които се транспортират с линейките. Седмично се обслужват по около 1400 пациенти. В началото на август само 1,79% от тях са били заразени с COVID 19 , а сега техният брой надхвърля 8,5%.

 Нарастването на броят на вирусоносителите,съществено затруднява нашата работа и натоварва екипите, сподели за Кърджали бг вести директорът на Центъра за спешна медицинска помощ в Кърджали д-р Атанас Митков. Той посочи,че обслужването на един пациент с коронавирус отнема много време. Една от причините е,че след като бъде обстойно прегледан в болницата, пациент с по-лека форма на заболяването се връща от линейката в дома му. Когато той е от селата времето което се отделя е значително.

  На моменти има свръхнатоварване. Понякога екипите ни са затруднени с реакцията на сигнали. Молим гражданите да ни извинят. Просто не достигат линейки,подчерта д-р Атанас Митков.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини