Три спортни легенди бяха удостоени с званието „Почетен гражданин на Кърджали“

    Три спортни легенди бяха удостоени със званието Почетен гражданин на Кърджали“ на тържествената сесия по случяй празника на града.Отличията заслужиха най-добрата волейболистка на България за всички времена Таня Гогова,борецът и треньор Джемил Реджеб и волейболният ни ас Динко Атанасов-посмъртно.

    Таня Гогова пожела Кърджали да има свой музей на спорта,който заслужава и подари спортни реликви.Джемил Реджеб благодари през сълзи за отличието.От името на Динко Атанасов отличието прие синът му Виктор Атанасов.

    Кърджали днес празнува 104 години свобода.  Гости на тържествените ритуали и на традиционната сесия на Общинския съвет бяха Георги Първанов /президент 2002-2012 г./ и председател на АБВ и кандидатът за президент на АБВ Ивайло Калфин. На тържествената сесия имаше изказвания от кмета Хасан Азис, народния представител Цвета Караянчева, народния представител от ДПС Айхан Етем, областния управител Илия Илиев, евродепутата Неджми Али, общинския съветник Георги Кючуков, кметове и представители на побратимени общини от Гърция и Турция. Кметът Хасан Азис направи обзор на постигнатото в областния център за едногодишенпериод – от октомври 2015 до октомври 2016 – проекти в социалната, културната, спортната сфера, образованието и инфраструктурата, изменили облика на града. Днес честваме забележителна годишнина, навършват се 104 години от Освобождението на нашия град. 21 октомври е дата, свързана с нашето родолюбие, историческа памет и надежда за по-добър утрешен ден за всички жители на община Кърджали, каза той в обръщението си. Неслучайно Кърджали придоби известност като столица на толерантността – той е град, обединяващ многообразието – етническо, религиозно, културно. Да си кмет на такъв град е предизвикателство и отговорност. Това, което ни обединява днес, са и проблемите, и мечтата ни за по-добро бъдеще. През последните години работихме за осъществяване на десетилетните мечти на нашите съграждани, за решаване на различни проблеми, за да превърнем Кърджали в една добре устроена европейска община, в която да се чувстваме уютно, с която да се гордеем и в която да имаме сигурност и работа, каза градоначалникът.

    Президентът Георги Първанов отправи приветствие към кърджалийци.Той подчерта,че от тук започва България и тук е научил най-добрите си уроци по политика.Един от тях е била толерантността.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини