Инж.Мордо Данон, номиниран за Почетен гражданин на Кърджали посмъртно

Инвеститорът в "Теклас България", покойният инж.Мордо Данон е номиниран за званието Почетен гражданин на Кърджали посмъртно. Номинацията му е одобрена от комисия на Общинския съвет. Званието ще бъде присъдено на предстоящата тържествена сесия на местния парламент в Деня на Кърджали.

 Инженер Мордо Данон е роден през 1948 год. в град Истанбул, Република Турция.

Гражданин на Република Турция и на Република Италия.

Завършил висше образование в реномирания Истанбулски  университет със специалност инженер – химик.

През 1971г. ,само на 23 години, учредява в Истанбул ,,Теклас каучук“ АД за производство на каучукови материали за медицинската промишленост.

 В следващите години усилията му са насочени към изграждане на едно модерно дружество, насочило производството си към автомобилната индустрия.

 Създава множество фирми и заводи, находящи се в Република Турция, в Република България, в Република Сърбия, в Китайската народна република, в Мексико и САЩ, както и логистични центрове в Европа и по света,  като за своята 50- годишна история  превръща холдинга в световно известна компания сред клиентите си.

 Почива на 16.03.2016 год.

Със съпругата си Ребека  имат двама синове – Морис и Раул и дъщеря Женифер, които след кончината му изцяло са поели в свои ръце ръководството на холдинга и продължават успешната биография сътворена от баща им.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини