Михалевски и Шабан почетни граждани на Кърджали,ГЕРБ с последна дума

Димчо Михалевски

Димчо Михалевски и Яшар Шабан ще бъдат удостоени посмъртно със званието „Почетен гражданин на Кърджали“. Това са решили на заседание участниците в Председателския съвет на местния парламент. Председателят на ОбС Раиф Мустафа уточни за медиите, че на обсъждането е присъствало и цялото общинско ръководство, начело с кмета инж.Хасан Азис. Решението е било взето единодушно, като председателят на групата съветници от ГЕРБ Илия Илиев е заявил,че ще уведоми колегите си за взетото решение и ще обяви и тяхното становище.

За Кърджали бг вести Илия Илиев поясни,че тази вечер се събира групата съветници ще обсъдят всички предложения.Той каза,че от ГЕРБ имат възражения за сроковете в които са внесени някои от предложенията.Ще припомним,че освен Михалевски и Шабан за почетни граждани бяха предложени проф.Васко Василев посмъртно и инж.Пейчо Беляков.

Двамата общественици Михалевски и Шабан са познати на кърджалийци с гражданската си позиция и отдаденост на каузи в полза на Кърджали. До сетния си дъх и Михалевски и Шабан бяха ангажирани с обществено-политическия живот. Кандидатурата на Димчо Михалевски е била предложена от съветниците от БСП и лично от председателя на групата Милан Миланов. За Яшар Шабан предложението е внесено от ръководителя на съветниците от ДПС Расим Муса.Идеята обаче се зароди след като граждани сезираха обществения посредник на Кърджали Хакиф Емин непосредствено след кончината на Михалевски.

Участниците в Председателския съвет са разгледали и други предложения за почетен гражданин на Кърджали. След умуване са взели соломоновското решение, останалите кандидатури да получат „Почетен знак златен герб на община Кърджали”.

Отличието се присъжда със заповед на кмета инж.Хасан Азис.

На тържествената сесия в Деня на Кърджали-21 октомври ще бъдат официално оповестени имената на отличените. „Почетен знак златен герб на община Кърджали” ще получат волейболистите Тоня Гогова и Динко Атанасов-посмъртно, бившият ръководител на Земеделския колеж доц.д-р Васко Василев и инж.Пейчо Беляков. Всички те са допринесли с дейността си за развитието и просперитета на Кърджали.

Кърджали бг вести

Яшар Шабан
Васко Василев
Пейчо Беляков
Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Гр
    гражданин на Кърджали
    0 0
    09:22, 15 окт 2014
    Първо на всички починали близките - моите съболезнования от сърце,но не съм съгласен да се политизира както винога го правят от бсп като миланов багдасаров и сие. За михалевски мисля че не е справедливо.за какво?.....да не пише повече за починал човек.
Последни новини