Бареков разчита на Тезджан Наимова за пробив в Кърджалийско

"Бастионът на ДПС – Кърджали, коалицията "България без цензура" ще атакува с три от най-знаковите си лица – зам.-председателите Рада Коджабашева и Росен Петров, следвани от световната шампионка Тезджан Наимова". Това съобщиха от формацията, оглавявана от бившия телевизионен водещ Николай Бареков. Николай Бареков беше подкрепен на вторият конгрес на "България без цензура" за министър-председател след предсрочните избори на 5 октомври, предаде БНР.Посланието на партията е "Държавата с грижа за народа". Николай Бареков посочи основните акценти в програмата на формацията. "Ние казахме – 1 млн. работни места за 8 години. Искаме да участваме два мандата в управлението на България", обясни той."Даваме си сметка, че на тези избори няма да сме сами в управлението. Много други партии кандидатстват да управляват България. Ние желаем нашата политическа програма да бъде принципната основа, на която да преговаряме след 5 октомври.

Тезджан Наимова е българска състезателка по лека атлетика, в дисциплината спринт. Родена на 1 май 1987 г. в Първомай.
С лека атлетика започва да се занимава на 10 год., като неин първи треньор е покойният Таньо Танев. В момента тренира при Стойко Цонов. През сезон 2005 е шампионка на България на 100 и 200 метра. Обявена за млад спортист №1 на Пловдив за 2005 г. Състезателка е на клуб „Локомотив 2004“ (Пловдив).
През 2006 г. печели 2 златни медала - на 100 и 200 метра, на световното първенство за юноши и девойки в Пекин.
През зимата на 2006 г. Наимова постига отлични резултати за възрастта си: на балканското първенство по лека атлетика в зала (Атина) постига резултат от 7,13 сек. за 60 метра, което я изпраща начело на световната ранглиста. На Европейското първенство по лека атлетика в зала в Гьотеборг чупи личния си рекорд и постига резултат от 7,10 сек. за 60 метра и грабна златния медал. Тезджан Наимова е дала положителна допинг проба за вещество, което обикновено се ползва в културизма. В пробата на спринтьорката от европейското първенство в зала през март е открито наличие на Дростанолон, а това е съставката на мастерон. Доказаната употреба на стероидите води до 2-годишно спиране на състезателни права. В случая на Наимова това може да доведе до доживотно наказание, тъй като тя вече има санкция за манипулиране на допинг проба.
На 23 октомври 2013 г. Наимова получава доживотна забрана да се състезава.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Да
    Дарин
    0 -2
    08:48, 31 авг 2014
    В ББЦ има огромен потенциал!
  • 2
    Пл
    Пламена
    0 -2
    08:49, 31 авг 2014
    Тази партия е пълна с експерти и лица, които има какво да дадат на България. Успех и дано получат шанс да помогнат.
  • 3
    Ел
    Елка
    0 -2
    08:50, 31 авг 2014
    Не разчита Бареков само на нея, а вкарва и предлага в листите читави хора!
  • 4
    Ра
    Радо
    1 -1
    09:38, 31 авг 2014
    Да се надяваме, че изборната надпревара в бастиона на ДПС ще е поне малко напрегната и разнообразна с тези лица, вместо всичко живо да гласува за противоконституционната партия.
  • 5
    За
    Заинтересован
    2 0
    12:00, 31 авг 2014
    Здравейте Радо, Елка, Дарин и Пламена. Исках само да попитам къде и как да се свържа с Бюреко-кючека, че да ми плаща и на мен да пиша по форумите като на вас :) Трябват ми малко джобни :)
    Автобиография: Вися редовно в интернет, умея добре да лъжа и рекламирам ***** :)

Още новини

Последни новини