Рязко пада интересът към професионалното образование в Кърджали,паралелките празни

Рязко е спаднал интересът към професионалното образование в Кърджали.Техникумите в града не могат да попълнят паралелките си за учебната 2012-2013 г.Записани са по 8-9 деца в паралелка при норматив от 26,научи Кърджали бг вести.Такава е картината в професионалните гимназии по електроника,машиностроене,селско стопанство. Преподаватели се опасяват,че може да се стигне до обединяване на училища,за което се говори от години.

  Няма опасност от обединяване на професионални гимназии.Очакваме до края на установения срок за записване да попълним паралелките.Просто приемът стартира по-късно,каза за Кърджали бг вести началникът на Регионалния инспекторат по образование Гроздан Колев.Той даде за пример приемът след седми клас,който вече е приключил успешно.

  Колев каза,че съгласно изискванията на Европейския съюз инспекторатът в Кърджали е изготвил стратегия за професионално образование.Моделирали сме отрано държавния план прием,подчерта шефът на инспекторатът.Той успокои,че догодина учениците завършващи и кандидатстващи след 7 клас ще бъдат с 20% повече,което ще позволи да се запази училищната мрежа.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини