Орехова торта

Орехова торта

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Яйцата заедно със захарта се разбиват и към тях се прибавят 10 с.л. вода. Брашното, смесено с бакпулвера, се пресява и се прибавя към яйчената смес. Добавят се смлените орехи и сместа се разбърква добре.

Разпределя се на три равни части, от които ще се изпекат блатовете. В тортена форма, намазана с масло и поръсена с брашно, се поставя блата и се пече в умерена фурна. Като изстине се изважда и процедурата се повтаря и за другите два блата.

За да приготвите крема кипнете прясното мляко и към него прибавете 250 г захар. Предварително размитите в 4 с.л. студена вода нишесте и какао се прибавят на тънка струя към млякото при непрекъснато бъркане.

Така полученият крем се отнема от огъня и се разбърква с маслото и ванилията. Сиропът се приготвя от 5 с.л. карамелизирана захар и 1 ч.ч. вода.

В подходяща тава започнете да редите тортата, като поставите блат за основа, сиропирате го и го намажете с крема. Сложете отново 2 блат и повторете процедурата. Върху третия сиропиран блат се намазва останалото количество крем, премесен внимателно с разбита сладкарска сметана и мед.

Тортата се украсява с половинки орехови ядки и счукани орехи отстрани.

Източник: gotvach.bg

Последни новини