3 °C

Избраха след оспорван вот Раиф Мустафа за председател на местния парламент

Тайното гласуване

   Бившият зам.-вътрешен министър Раиф Мустафа бе избран за председател на местния парламент в Кърджали след драматично заседание днес. Той получи необходимите му 21 гласа „за” след повторно гласуване. Раиф Мустафа  замени на поста Ниязи Шакир, който председателства само две сесии. По настояване на лидера на ДПС Ахмед Доган, за нов председател бе предложен Раиф Мустафа. Според Сокола и Централното оперативно бюро на ДПС така ще се постигне баланс между водещите фигури на партията в Кърджали.

  Веднага след гласуването на постоянните комисии Ниязи Шакир обяви, че  подава оставката като председател на Общинския съвет. Искам да съм честен и коректен към тези които ме подкрепяха и не искам да бъда тема на социалните мрежи, каза в експозе Ниязи Шакир. Той посочи,че всички знаят за факсовете от партийната централа. Аз съм партиец от 20 години и не мога да остана безучастен. Щом има решение на висшия орган, аз не мога да не го изпълня, подчерта Ниязи Шакир. Той изрази надежда че новия председател ще се възползва от професионализма на колегите общински съветници.

 За временен председател на сесията бе определен Харун Бекир. Той предложи от името на ДПС за шеф на комисията по избора Расим Муса. Муса от своя страна пък оповести решението на ДПС за шеф на местния парламент да бъде номиниран Раиф Мустафа. Огнян Иванов от ГЕРБ предложи общинския партиен лидер Илия Илиев. От БСП прочетоха декларация с която оповестиха, че няма да предлагат кандидат и няма да участват в гласуването, за да няма спекулации.

При първото гласуване Раиф Мустафа събра 19 гласа.9 спечели Илия Илиев. 4 бяха недействителни.

  Общинските съветници е наложително да гласуват както трябва. Добре ще е ако избора на председател стане днес, каза за Кърджали бг вести между двете гласувания кмета Хасан Азис.

При второто гласуване Раиф Мустафа събра 21 гласа, 2 бюлетини бяха недействителни. Илия Илиев получи 9 гласа. Така на практика двамата номинирани получиха пълният брой гласове на своите представители в местния парламент. ДПС разполагаше с 21 съветника, поради отсъствието на двама по уважителни причини. Съветниците бяха мобилизирани максимално за втория избор, след кратко съвещание с участието на кмета Хасан Азис.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 17.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С ведрото си излъчване и положителна мисъл ще въздействате на околните и насочвате развитията в позитивна посока. За вас, както и за всички други е важно да живеете в спокойствие, за да се развивате и да творите пълноценно. Починете си, като потърсите приятни за тялото и душата ви занимания.
17 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Въздържате се да поемате ангажименти днес и вероятно съвсем основателно. Много е възможно да се оставите в обятията на мързела. Използвайте пълноценно времето си за почивка. Въпреки, че у дома ви ще се намерят много изкушения, които да ви накарат да не излизате, не се поддавайте. Навън ви очаква вълнуваща среща.
17 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Предприемате нова стъпка в професионален план, където се изявявате в нова за вас област. Считате, че имате достатъчно шансове за успех и наистина е така. От вас ще се изисква да довършвате всичко, с което се захванете и да не допускате вмешателство в решенията си. Най-добре работите с колега,представител на знаците Везни или Водолей.
17 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Без да се поддавате на провокативни внушения ще следвате програмата си и всичко, което е във ваш интерес. Така ще организирате делата си, че да ги приключите с очакваните резултати, което е желанието и на съдружниците ви. Не прибързвайте в увлеченията си, дайте си време.
17 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Заредени сте с добри очаквания и нищо от това, което предстои да се случи няма да ви изненада или обезкуражи. На път сте да постигнете краткосрочните си цели, целенасочените ви действия дават резултат. Финансови реализации и романтични вълнения за късметлиите. Някои от вас ще пътуват, като това може да бъде и в чужбина.
17 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Романтични настроения ще има около вас и ще се радвате на споделен интерес от страна на човек, който силно ви вълнува. Мъжете от знака ще направят предложения и ще получат отговори, даващи им основание за добри, бъдещи, брачни отношения. Мислите ви ще са свързани най-често с предстоящи събития относно личния ви живот. Не загърбвайте текущите си задачи, защото от там се очаква да дойдат и средствата. Хранителните добавки ще ви помогнат да регулирате здравословни проблеми и ще внесат известно облекчение, но основната ви грижа за здравето си остава ваша. Радостни новини във връзка с подобряване състоянието на родители и близки, което ви е тревожело до сега. Целенасочените ви действия по отношение бъдещият ви дом, ще ви отведат по-скоро при него.
17 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Като истински фокусници, ще промените нещата, които пречат на бизнеса ви и ще продължите уверено напред. Освобождаването от зависимости няма да спре до тук, има още от какво да се чистите. Очакванията ви са свързани с приключване на мащабен проект, но работата по него продължава.
17 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не позволявайте на емоциите да определят отношението ви към работата, за да не се конфронтирате с колегите. Търпеливо следвайте целите си и ще ги постигнете по-бързо. Съдбата ще ви предложи добри възможности и от вас зависи да се възползвате навреме. Вести от чужбина.
17 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Твърде емоционални сте днес и подхождате към всяко нещо от тази страна. Това може да ви създаде проблеми, особено с хора, които се смятат за по-сериозни. Съобразявайте се с всички около вас днес, за да не си създавате излишни неприятности. Очаква ви положително разрешение на личен въпрос, който значи много за вас. Радвате се на ценна покупка.
17 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Заслугата ви за решаване на професионален проблем ще се отчете от колеги и ръководители. От това ще останете всички доволни, те, че могат да продължат, а вие, че сте оценени правилно. Всички ви начинания ще се толерират от съдбата. Не се ограничавайте, а проявете аналитичните си способности.
17 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не приемайте ангажименти, които ви отклоняват от делата ви. Старайте се да обхванете повече от задачите си, за да ви остане време за развлечения вечерта. На дамите им предстои вълнуващо преживяване, което ще ги направи щастливи. Любовните тревоги ще отстъпят място на приятни настроения.
17 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С интересни идеи, отнасящи се към бъдещата ви дейност ще започне седмицата за вас. Добре планираните ви ходове ще съдействат да постигнете по-скоро това, към което се стремите. Възможно е да има и напрежение около вас, но не си хабете нервите. В повечето случаи то е плод на въображението ви, отколкото на реални проблеми.
17 яну 2021
Последни новини