3 екипа на Агенцията тарашат магазините за мръвки на Матев

Щателно се проверяват всички документи и етикети

3 екипа на Агенцията по храните проверяват магазините в 3 града, за наличие на месарски продукти на Матев. Инструкцията пред инспекторите е при намиране на такива, те да бъдат поставяни под възбрана за продаване. След като се намери подходящ екарисаж, стоката ще се конфискува и унищожи.

Държавната агенция обаче е изправена пред непосилна задача. Оказало се че собственикът г-н Атанас Матев така и не е предоставил документи за това кои магазини зарежда и в какви количества. Така проверяващите трябва да влизат във всеки магазин. Един екип е в Симеоновград, един в Харманли, а на двойката д-р Венета Лесова и д-р Любомира Иванова се падна цяло Хасково.

Само за днешният предиобед, те обиколиха 8 хранителни и месарски магазини, дюнерджийница и кебапчийница. В нито един от тях не бе заварено месо на Матев. Контролиращите се съмняват да открият количества в Хасково. И да е имало такива, те са били минимални, а след журналистическите публикации-иззети от доставчика, предположиха врели и кипели хранителни инспектори. Пък и според тяхната практика, една нова марка първо се пробвала в други градове или села, отколкото в областният център, където почти всички големи магазини работят с отдавнашни доставчици, снабдени с всички видове сертификати и разрешителни.

Г.Христов

д-р Венета Лесова и д-р Любомира Иванова проверяват всяко фризерче
Големите магазини в Хасково работят с доказани марки или собствена продукция
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини