Ужасен гаф на БФС преди България - Англия

Българският Футболен Съюз пусна в продажба ключодържател, посветен на евроквалификационната среща между България и Англия на 2 септември.

Всичко изглежда приказно-чудесно до момента, в който не хванем артикула в ръце и не се загледаме в него.

Малкото "изделие" таи в себе си огромна по мащаб грешка, свързана с националната ни гордост.

Подредбата на цветовете на националния флаг на България е объркана. Както и всяко невръстно дете знае, цветовете на националния ни трибагреник са подредени в реда бял, зелен и червен.

Дори в Закона за Държавния печат и Националното знаме на Република България са заложени някои ограничения относно нюансите и степента на белота на същите цветове.

От БФС обаче са заложили на качествен "дизайн", според който е по-добре червеното и зеленото да стоят... "иначе".

В конфигурацията бяло, червено, зелено "нашето" знаме изглежда досущ като флага на град Суха Бескидзка в Полша и Синселехо в Колумбия.

Да, но това не е последователността, в която трите цвята, олицетворяващи надеждата, изобилието, свободата, храбростта, мъжеството и любовта, се извисяват гордо на националния флаг на България. Във варианта "бяло, зелено, червено" знамето ни е познато от 1875 година, когато е било символ на Старозагорските въстаници.

Дори и да е грешка, няма как подобно нещо да бъде пуснато в продажба. Българският Футболен Съюз може и да е поръчал/изработил подобен артикул от трета фирма, който обаче все пак е пуснат в продажба от името на организацията.

Източник: vesti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини