Гонзо иска среща с Димитър Бербатов

Новоизбраният президент на БФС Георги Иванов заяви, че първото заседание на новия изпълком ще се проведе на 29-и март. Освен това той добави, че през следващата седмица ще се опита да направи среща с конкурента си Димитър Бербатов. Според него, Бербатов, както и Стилиян Петров и Мартин Петров могат да бъдат полезни за развитието на българския футбол.

"Другата седмица ще опитам да направя контакт с Димитър Бербатов, за да поговорим и да се видим. И той, и Стилиян, и Мартин могат да бъдат полезни за обединението в името на българския футбол. Те са млади и интелигентни хора, безсмислено е да водим войни, от които няма никаква полза", започна Георги Иванов в първия си работен ден като президент на БФС.

Днес той присъства и връчи наградата на Кирил Десподов, който днес спечели 63-ата анкета "Футболист на годината". 

Попитан кога ще се проведе първото заседание на новия изпълком и какво трябва да се очаква, Иванов отговори: "Не е много удачно да се прави изпълком по време на мачове на националния отбор. Не очаквайте всичко да се случи веднага, каквото сме планирали. Както казах, промените ще се случват постепенно. За момента идеите ни са да проведен изпълком на 29-и март".

Коментирайки анкетата "Футболист на годината 2023", Иванов каза: С най-голямо удоволствие гледах футболистите, които са наградени. И тримата заслужават. Надявам се, че те ще бъдат стимул за младежките национали. Не ми хареса това, че имаше прекалено много чужденци в категориите по постове. Надявам се в следващите години да има повече българи. С много работа това може да се случи. Но трябва треньорите да влагат всичко от себе си. Не казвам че е лошо, че са чужденци, но това е и стимул за нас като федерация и догодина да има повече наши играчи. За това трябва да работим – за да има конкуренция. Особено с хората, които показват потенциал и като резултати, и като качества".

"Какъв е потенциала? Младите показаха, че имат такъв. И те се представят добре засега. Момчетата от отбора U21 са следващите национали".

След това той беше попитан дали е реалистично желанието му България да се класира на Световното първенство през 2026-а година, каквато цел обяви от трибуната на 11-ия извънреден отчетно-изборен Конгрес на БФС.

"Ние като спортисти искаме винаги са побеждаваме. Преди предходните квалификации за Евро 2024 също обявихме за цел класирането. Сега в предстоящата Лига на Нациите от есента искам да сме по-умерени. Но големият спортист трябва да носи и напрежение. Дано са стигнали и до това ниво, за да държат напрежение нашите играчи. Физически и като психическа устойчивост трябва да са друго ниво. На големите форуми се класират големите спортисти. А голям спортист без солидна психическа подготовка не може".

"Когато резултатите са добри, хората се обединяват. Ние имаме желание и идеи да се обединят всички, които обичат футбола. Затова ще работим и в националния отбор, там също да имаме резултати", завърши новоизбраният лидер на БФС.

Източник: gol.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини