1 °C

Педагози от Перник във възторг от „Славейков”

Багдасаров и Шейнин

Макар и във ваканция, славейковци отново посрещат специални гости, този път от Перник. Симеон Шейнин, председател на Съюза на работодателите в средното образование и директор на професионална гимназия, заедно със свои колеги, посети за втори път най-голямото училище в южна България. Истински очаровани и впечатлени от новостите в училището за шампиони, гостите не пропуснаха да поздравят директора Милко Багдасаров за постиженията, размениха ценен опит и идеи. Неотлъчно до тях бяха представителите на Ученическия парламент при СОУ „Петко Рачов Славейков”, които приемат своя представителен ангажимент все по-сериозно, стават все по-самостоятелни в презентациите си и по-непринудени в общуването си. Лична покана от г-н Шейнин бе отправена към УП за гостуване в тяхното училище в Перник. Педагозите от далечния град бяха изключително заинтригувани от разнообразните събития, които се организират в „Славейков” – наградите за учители ДАСКЕЕР, Бала на шампионите, Историческия маскен бал и т.н. Получиха сувенири и подаръци лично от Милко Багдасаров. Най-силно впечатление им направиха химните на училището, които имаха възможност да чуят и да видят под формата на видеоклипове. Репортерката на училищния вестник УПКО Александра Милева от Ха клас взе ексклузивно интервю от водача на групата Симеон Шейнин. В разговора той сподели, че е идвал в СОУ „Петко Рачов Славейков” преди около пет години по нарочна покана от директора Багдасаров. Още тогава останал под изключителното въздействие на атмосферата и учениците. Впечатлен от Еврокоридора, който славейковци реализираха първи в цялата страна, се завърнал в своето училище, твърдо решен да последва примера им. Преди 3 години направил презентация в Амстердам пред директори от 35 европейски държави, които изумил с факта, че в България има реализирани еврокоридори като славейковския. Към днешна дата 72-ма директори от 17 европейски държави са създали такива коридори, за което поздравления получават славейковци от Кърджали.

Попитан за реформите в българското средно образование, Симеон Шейнин сподели пред репортерката на УПКО, че за радост вече има концепция, която поставя в центъра детето и неговите нужди. „Ние искаме да променим качеството и ефективността на образованието, да променим начина на преподаване, учебното съдържание, програмите, защото нашите учебни програми са претоварени. Учебниците са невъзможни. Нашето предложение на съюза на директорите е първо да се намали съдържанието за нови знания, за да има повече време да се затвърдят тези знания. И накрая в концепцията искам ясно да се разпише кой каква отговорност носи.” Шейнин потвърди изключителния пример, който директорът Багдасаров дава на колегите си от цялата страна, създавайки прекрасни условия, в които децата да вършат четирите простички неща, от които имат нужда – да учат, да играят, да спортуват и да пеят. „Днес имах възможност да видя нови неща - кабинети, коридори, където ръцете на децата под ръководството на учителите са сътворили нещо, което създава много добро усещане и искрено ви желая за в бъдеще да имате все такива прекрасни учители. Да показвате неща, с които като българи да се гордеем!”  С това пожелание г-н Шейнин и колегите му се разделиха със славейковци, но не задълго. Още на следващия ден те отново посетиха училището, за да обогатят впечатленията си и да видят подготовката на абитуриентите за матурата по български език и литература, която се осъществява независимо от празничните и ваканционните дни.

Групата от Перник, в която бе и началникът на тамошния Регионален инспекторат по образованието г-жа Ваня Коконова, посети „перлата на Източните Родопи” Перперикон, водена от топекскурзовода Георги Кючуков, както и язовир „Кърджали”.

Нешка Шопова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 17.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С ведрото си излъчване и положителна мисъл ще въздействате на околните и насочвате развитията в позитивна посока. За вас, както и за всички други е важно да живеете в спокойствие, за да се развивате и да творите пълноценно. Починете си, като потърсите приятни за тялото и душата ви занимания.
17 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Въздържате се да поемате ангажименти днес и вероятно съвсем основателно. Много е възможно да се оставите в обятията на мързела. Използвайте пълноценно времето си за почивка. Въпреки, че у дома ви ще се намерят много изкушения, които да ви накарат да не излизате, не се поддавайте. Навън ви очаква вълнуваща среща.
17 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Предприемате нова стъпка в професионален план, където се изявявате в нова за вас област. Считате, че имате достатъчно шансове за успех и наистина е така. От вас ще се изисква да довършвате всичко, с което се захванете и да не допускате вмешателство в решенията си. Най-добре работите с колега,представител на знаците Везни или Водолей.
17 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Без да се поддавате на провокативни внушения ще следвате програмата си и всичко, което е във ваш интерес. Така ще организирате делата си, че да ги приключите с очакваните резултати, което е желанието и на съдружниците ви. Не прибързвайте в увлеченията си, дайте си време.
17 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Заредени сте с добри очаквания и нищо от това, което предстои да се случи няма да ви изненада или обезкуражи. На път сте да постигнете краткосрочните си цели, целенасочените ви действия дават резултат. Финансови реализации и романтични вълнения за късметлиите. Някои от вас ще пътуват, като това може да бъде и в чужбина.
17 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Романтични настроения ще има около вас и ще се радвате на споделен интерес от страна на човек, който силно ви вълнува. Мъжете от знака ще направят предложения и ще получат отговори, даващи им основание за добри, бъдещи, брачни отношения. Мислите ви ще са свързани най-често с предстоящи събития относно личния ви живот. Не загърбвайте текущите си задачи, защото от там се очаква да дойдат и средствата. Хранителните добавки ще ви помогнат да регулирате здравословни проблеми и ще внесат известно облекчение, но основната ви грижа за здравето си остава ваша. Радостни новини във връзка с подобряване състоянието на родители и близки, което ви е тревожело до сега. Целенасочените ви действия по отношение бъдещият ви дом, ще ви отведат по-скоро при него.
17 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Като истински фокусници, ще промените нещата, които пречат на бизнеса ви и ще продължите уверено напред. Освобождаването от зависимости няма да спре до тук, има още от какво да се чистите. Очакванията ви са свързани с приключване на мащабен проект, но работата по него продължава.
17 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не позволявайте на емоциите да определят отношението ви към работата, за да не се конфронтирате с колегите. Търпеливо следвайте целите си и ще ги постигнете по-бързо. Съдбата ще ви предложи добри възможности и от вас зависи да се възползвате навреме. Вести от чужбина.
17 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Твърде емоционални сте днес и подхождате към всяко нещо от тази страна. Това може да ви създаде проблеми, особено с хора, които се смятат за по-сериозни. Съобразявайте се с всички около вас днес, за да не си създавате излишни неприятности. Очаква ви положително разрешение на личен въпрос, който значи много за вас. Радвате се на ценна покупка.
17 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Заслугата ви за решаване на професионален проблем ще се отчете от колеги и ръководители. От това ще останете всички доволни, те, че могат да продължат, а вие, че сте оценени правилно. Всички ви начинания ще се толерират от съдбата. Не се ограничавайте, а проявете аналитичните си способности.
17 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не приемайте ангажименти, които ви отклоняват от делата ви. Старайте се да обхванете повече от задачите си, за да ви остане време за развлечения вечерта. На дамите им предстои вълнуващо преживяване, което ще ги направи щастливи. Любовните тревоги ще отстъпят място на приятни настроения.
17 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С интересни идеи, отнасящи се към бъдещата ви дейност ще започне седмицата за вас. Добре планираните ви ходове ще съдействат да постигнете по-скоро това, към което се стремите. Възможно е да има и напрежение около вас, но не си хабете нервите. В повечето случаи то е плод на въображението ви, отколкото на реални проблеми.
17 яну 2021
Последни новини