Задържан е мъж от Кърджали, който е имал трудов договор с протестиращите в Перник

51-годишен мъж от  Кърджали e задържан за 24 часа във връзка с инцидента в Перник, където двама работници се качиха вчера на последния етаж на новострояща се сграда в центъра на града и заплашиха, че ще скочат ако не им бъдат изплатени дължими трудови възнаграждения.

Нестандартният протест на строителите турски граждани бе заради неизплатени възнаграждения. Те са работили на няколко обекта в страната и с месеци не са получавали заплати, каза кметът на Перник Станислав Владимиров, който в късния следобед вчера се качи при работниците и разговаря с единия от тях.

„Човекът разказа в детайли през месеците, в които е бил в България, какво се е случило, некоректното отношение от страна на фирмата, която е поканила турската фирма. Поеха ангажименти институциите, че този случай ще бъде разплетен докрай, за да може тези работници, които толкова месеци са работили в България да получат дължимото им се. Човешки разговор с него. Трябваше просто време, за да разбере, че държавата има отношение към този казус”, каза Владимиров.

Образувано е досъдебно производство. Според кмета се касае се за неизчистени финансови взаимотношения между инвеститори, строители и посредници. Работниците са обвинили в некоректност фирмата- посредник от Кърджали.

БНР Радио Кърджали

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини