Майките от Кърджали искат национален протест срещу ОЦК

Маргарита Бочукова

Майките от Кърджали,протестиращи срещу обгазяването на града от ОЦК призовават чрез медиите хората от цялата страна да се включат на 10 април в акция в тяхна подкрепа.От името на майките Маргарита Бочукова се обърна към сайта Хасково нет,който подържа своя мрежа в градовете Хасково, Кърджали, Димитровград, Първомай, Асеновград и Смолян да даде рамо на инициативата.

„Ние Майките на Кърджали искаме обгазяването на града ни със серен диоксид и тежки метали да бъдат преустановени незабавно. За това ви Моля, приятели ПОДКРЕПЕТЕ ни като на 10 април /неделя/ от 11 часа се съберете на някое оживено място в града ви и кажете на журналистите,  че подкрепяте Майките на Кърджали. От началото на тази година ние и децата ни сме обгазени 26 пъти средночасово и 3 пъти средно дневно над допустимите граници за опазване на човешкото здраве.ПОДКРЕПЕТЕ НИ, ЗАЩОТО ИСКАМЕ ДА СМЕ ЖИВИ!”се казва в писмо до сайта Кърджали бг вести,който е част от Хасково нет.

   Майките от Кърджали предприеха и кампания в социалната мрежа Фейсбук за да получат подкрепа в национален мащаб за своя протест.Това е поредната проява организирана чрез Мрежата на майките от Кърджали и на гражданското общество в Кърджали.

  Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини