Свами Джотирмая идва от Индия за да ни учи на йога

Свами Джотирмая идва от Индия в Кърджали за да преподава уроци по йога. На 10 април в спортна зала Арпезос Свами ще води еднодневен курс, който включва йога, мъдрост , медитация, музика и забавление. Само в едно занятие от 2 часа участниците в семинара ще научат практични техники за зареждане с енергия и справяне със стреса.

 Обикновено участниците завършват обучението изпълнени с ентусиазъм, повишена работоспособност и чувство за пълноценност и удовлетворение, сподели за Кърджали бг вести един от организаторите -Мариана Бозакова.

Свами е ученик на Шри Шри Рави Шанкар, основател на международната фондация „Изкуството да живееш”.Той е висококвалифициран старши инструктор. Стана много популярен по време на миналите му три посещения в България през 2010 г., когато в неговите курсове участваха приблизително хиляда души. Многобройните му медийни изяви включваха участия в телевизионните предавания „На кафе”по Нова ТВ и „Денят е прекрасен”по бТВ.

Фондация „Изкуството да живееш” е международна образователна и хуманитарна организация със специален консултативен статут към Организацията на обединените нации. Тя си сътрудничи с Международната здравна организация и УНИЦЕФ. Фондацията е една от най-големите доброволчески организации с дейност в над 150 държави. Над 30 милиона души са участвали  в програмите й по света.

 Организаторите подчертават, че семинарът е безплатен и ще започне в 10 часа.
  Това е втората изява на фондацията „Изкуството да живееш” в Кърджали. Преди няколко месеца тя организира курс за млади хора. Едва 20 младежи от Кърджали успяха да завършат четиридневния курс по йога, който се проведе в града. Първоначално се бяха записали 40 участници от трите най-големи училища в Кърджали-Езиковата гимназия, СОУ”П.Р.Славейков” и СОУ”Отец Паисий”. Упражненията се оказаха непосилни за мнозина.

Организаторката на курса Мариана Бозакова обаче смята, че резултатът е добър и достатъчно млади хора са завършили курса, като прави сравнение с други градове. На същото мнение са и инструкторите Маргарита Лекова и Сана Алабей от София.

Стефани Колева е на 16 години. Тя е от тези, които са завършили курса.

 Много е забавно и различно от всичко, в което съм участвала. Научихме полезни неща. Най-важното е да не се поддаваме на агресията в обществото, споделя Стефани.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини