38 съветници по-малко в областта.Преглед на регионалния печат

„След изборите 38 съветници по-малко” е заглавието на първа страница на всекидневникът „Нов живот”. Вестникът прави обзор на броя на народните избраници по общини, който ще бъде намален с новия Изборен кодекс. Това ще стане след вота догодина.

 „Гореща мазнина обгори съпрузи” е другата водеща тема на медията. Разказва се за пожара в момчилградското село Соколиново, избухнал в дома на местно семейство.

 Всекидневникът съобщава и за очакван родителски протест в Джебел срещу уволнението на директорката на местното СОУ „Хр.Ботев” Незиха Хасан.

   „Арда нюз” разказва в уводната си статия за награждаването на турския консул в Пловдив от кмета на Кърджали Хасан Азис. Той се удостоява с плакет и грамота за цялостната му работа в развитието на добрите взаимоотношения между община Кърджали и Република Турция.

  „Дискутираха селекцията и развъждането на животни” е другата водеща тема за „Арда нюз”.Според вестникът е гавра, че има 4 милиона, но държавата не знаела как и за какво да ги даде на стопаните.

  Генералният консул на Турция Джунейт Явузджан дари за Курбан байрама месо, храни от първа необходимост и дрехи на социални домове и самотни майки в квартал „Боровец”, съобщава още медията.

Шестима наши в топ 10 на бракониерите, съобщава във водещо заглавие вестник „Родопи войс”.Според медията в нощния незаконен улов по язовирите в Родопите са забъркани и служители на ИАРА.

 Цъка екобомбата, заложена от Жабарите е друга водеща тама. Съобщава се за предложението на МОСВ в Кърджали да бъде изградено по малко сметище с държавни пари, вместо проекта предложен по програма ИСПА,който се провали заради българо-италиански консорциум.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини