6 °C

Два пъти повече жертви на пътя през тази година в Кърджалийско

Иван Бакърджиев

 Два пъти повече са убитите през тази година в сравнение с миналата в Кърджалийско. Общо 15 души са загинали по пътищата на областта  от началото на 2010 г. до днес. Ранените са 190 души. Това съобщи пред журналисти шефът на Пътна полиция главен инспектор Иван Бакърджиев.  Той подчерта, че  тази мрачна статистика се изважда на показ в Деня за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия, който се отбелязва  в цял свят по инициатива на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации.

Данните за страната са стряскащи. От 1990 г. до края на 2009 г. при катастрофи в са загинали общо 21 773 души,  а ранените са 168 007.  От общия брой на загиналите 24% са деца,юноши и млади хора. Близо 30 на сто от тежко ранените остават инвалиди за цял живот, облезяза Иван Бакърджиев.

  Служителите на пътна полиция в Кърджалийска област са регистрирали общо 19 299 нарушения извършени от моторни превозни средства. От тях 5960 са за нарушаване на ограниченията на скоростта. Нараства броят на водачите каращи след употреба на алкохол-246. От тях 194 са много пияни с над 1,2 промила алкохол в кръвта.

Да се шофира по пътищата на областта става все по опасно. По тях все по често се движат неправоспособни водачи. Заловените само за тази година са 360 души.  Много са и тези които карат неизправни моторни превозни средства-226 водача.

Общо 548 катастрофи са станали през тази година на територията на областта, съобщи Бакърджиев.  От тях 158 са тежки с убити и ранени.

 За хората няма части. Близките и на убитите и на ранените също са потърпевши. Всички институции в областта трябва да са съпричастни, подчерта шефът на Пътна полиция.

В рамките на Европейския съюз загубите от пътно-транспортни произшествия само за тази година възлизат на 130 млрд.евро.

Георги Кулов.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 04.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
С отговорно отношение към делата си ще пристъпите към изпълнението им. Добрата ви организация е гаранция за свършена в срок работа и още нещо. Благодарение на изградения си авторитет ще защитите позициите си по наболели въпроси, както на работното място, така и в държавното управление.
04 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Този ден се характеризира с личен напредък и възможности за удовлетворяване на определени изисквания на работното място. Ще преодолеете нещо, което ви е пречило да се развивате пълноценно. Не подценявайте помощта, която могат да ви окажат близките ви и особено сърдечния партньор. Притеснявате се излишно относно проблемите на ваш роднина, всичко ще е наред.
04 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Приключване на започнат проект ще ви натовари със срокове и допълнителни изисквания. Запазете спокойствие и не си го изкарвайте на сътрудниците или роднините. Занимаващите се с бизнес ще получат предимство. Съвместните действия с конкуренти, ако не ви донесат пари, то поне ще се запознаете с нивото на работата им.
04 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще постигнете значителни успехи в деловата сфера. Използвате максимално откритите шансове, което ви дава значителни финансови постъпления. Изненадайте вашия любим човек с приятен жест вечерта.
04 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
От позицията на по-силния ще следите поведението на приближените си, давайки съвети и препоръки. Запазете добрия тон и не пропускайте да насърчите активността им, това ще се оцени. Затруднения от технически характер ще възпрепятстват започната задача, но с нечия добронамерена помощ ще се справите.
04 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Професионалистите не позволяват на емоциите да диктуват поведението им. Ако считате себе си за такива трябва да се освободите от всичко, което пречи на трезвата ви преценка за нещата. Помислете добре върху възможностите си и в случай, че не ги преценявате, като добри, променете тактиката. Вярвайте в себе си, работата ви скоро ще даде резултат.
04 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Освободете се от напрежението и мислете за по-приятни неща. Домашните ангажименти ще ви подтикнат към преосмисляне на приоритетите ви, върху какво да съсредоточите вниманието си през следващите дни. Има неща, които не търпят отлагане, зимата чука на вратата. Отвърнете на доброто с добро.
04 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Работата ви днес ще е напрегната и ще е свързана с много хора и ангажименти. Въпреки всичко запазете спокойствие и бъдете сигурни, че ще успеете да осъществите голяма част от плановете си за деня. Възможно е да ви се наложи да изоставите нещо ненадеждно. Част от вас имат шанса да започнат нова сърдечна връзка и това обяснява прекалената ви емоционалност.
04 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С подходящи аргументи ще убедите някого да се включи в изпълнение на ваша задача. Организацията и ефективността на работното място налагат промени, които могат да ви противопоставят с колегите. Не прибързвайте с оценките, има по-елегантни начини за справяне със ситуацията, бъдете дипломатични.
04 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бързо се ориентирате в нова и сложна ситуация, в която сте изпаднали. Мнозина на ваше място биха се отчаяли, но вие веднага намирате няколко варианта за изход. Благоприятна в случая е и позицията, в която се намирате.
04 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще ви спори в общи задачи и работа в екип. Бъдете отворени за нововъведения и партньорски компромиси, каквото и да ви струва това. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Обграждайте се с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
04 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Работата ви днес ще върви по обичайния начин. Имате възможност да осъществите намеренията си, но ще ви е необходимо търпение. Контактите ви с влиятелни личности могат да ви отворят много врати, но от вас зависи как ще използвате предоставените ви шансове. В интимен план ще се чувствате обградени с любов и сигурност, което ви зарежда с нови сили.
04 дек 2020
Последни новини