5 °C

Добриново-раят за дивеча в Кърджалийско

Талят Шефкет

Най-много дивеч в община Кърджали се въди край най-малкото селце-Добриново. Тук освен диви присета, бъка от сърни и зайци. Да ловува в землището на Добриново е мечта на всеки авджия от региона. Отстрелват се по няколко прасета наведнъж.

 Причината за изобилието от дивеч не е в природата, а в Талят Шефкет. Известен е с борбата си срещу бракониерите. Казват,че чуе ли гласа на чужди кучета веднага звъни на горските. Те от своя страна завардват околностите и пропъждат нежеланите ловци.

 Бракониери му готвели преди години капан, но той успял да се измъкне от опита да го натопят пред властите.

 Самия Талят е страстен ловец. Той е един от най-известните гоначи. Кучетата му са ценени в цялата област. От това си пати. Крали са му осем обучени четириноги. Наскоро било последното посегателство. Талят обяснява, че в областта няма добри кучета,защото искат много време за обучение. Хората вече предпочитат да ги откраднат, отколкото да се мъчат да ги възпитават.

 Най-сериозния улов на Талят е глиган с тегло 250 кг. Наложило се да го докарат до Добриново с каруца. Бивните му взели златен медал.

 Главата му била толкова голяма, че съпругата на Талят я варила цял ден. Станало и лошо от миризмата и за малко да припадне.

 За Талят колегите му казват, че през негова пусия прасе не може да мине. Мерникът му е безупречен.

  Талят  е и рибар. Той не само лови,но и зарибява. Преди време е пуснал два чувала риба в местния микроязовир. Тайно от жена си вземал зърно, закупено за кокошките за да захранва рибата. Бракониери се похвалили че хванали по стотина килограма от микроязовира. Предложили на Талят да го загради, за да го предпази от нежелани рибари.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 01.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес сте доста заети, но вършите всичко по отличен начин. Намирате време дори за незначителни неща, а това се дължи на безупречната ви организираност. Не допускайте на нищо да нарушава графика ви, тъй като това няма да се отрази добре на очакванията ви.
01 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се отказвайте от целите си, перспективите са обещаващи. С повече активност и добра организация ще се адаптирате към промените, колкото и да не ги отчитате като факт. Вътрешни противоречия ще ви изправят пред необходимостта да вземете бързи решения, отнасящи се до вас самите.
01 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
01 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Акумулираната от вас енергия ще се прояви по подходящ начин и скоро ще може да се поздравите с практични реализации. Новости и от личен характер ще зарадват някои от вас, особено самотните Раци. Започната връзка ще продължи дълго. Вниманието и нежността, на които се радвате ви правят по-добри.
01 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работете сериозно днес, тъй като развитието на делата ви в близко бъдеще зависи до голяма степен от днешния ден. Подходете с търпение към бюрократичните неуредици и не хабете нервите си за дреболии. Замислете се за сериозни инвестиции.
01 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Нищо не е невъзможно за вас, щом веднъж сте решили да действате. Само внимавайте, да не предизвикате съдбата с агресивната си намеса в отношения и събития, в които е по-добре да стоите настрана. Ако целите ви са свързани с бизнеса или професионалната кариера ви очаква натоварена програма.
01 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако не изненадвате с нищо партньорите си днес и действате така, както те очакват, ще имате хубав ден. Овладейте емоциите си и проявете повече търпение в отношенията си с близките. Служебни пътувания ще ви ангажират допълнително, но не съжалявайте. Има какво да покажете и на какво да се научите.
01 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се преуморявайте, ангажиментите ви са достатъчни за повече от едни човек, за да поемате нови. Потърсете свой начин да си починете, като се освободите от натоварващи мисли и обновите силите си. Така ще се подготвите и по-добре за предстоящите си изяви, за които сте нетърпеливи.
01 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
01 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
01 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съсредоточете енергията си в творчески проекти и ще постигнете забележителни резултати. Внимавайте да не се разминете с една изгодна сделка. Очертава се служебно пътуване, което ще отвори шанс за служебен просперитет.
01 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повече се вслушвайте в мнението на специалистите и не пристъпвайте съветите им. Във ваш интерес е да се поддържате в добра форма и да не прекалявате с нищо. Начинанията, с които се захващате могат да бъдат успешни, ако смекчите тона си в отношенията с колегите и приведете в ред личните си дела. Не се разпилявайте.
01 дек 2020
Последни новини