Добрина за Добриново, предизборните обещания се сбъдват

Изображение 1 от 4

    Добрина споходи малкото кърджалийско селце Добриново. То се сдоби с бетонирани улици. Почти е готова и връзката му с главния път Кърджали-Мост-Хасково. Това става веднага след вота за местна власт.

       Кметът инж.Хасан Азис обеща да имаме път и изпълни обещанието си. Той е идвал в нашето село. Поставихме проблема за път. Той пое ангажимента да го направи.По време на предизборната кампания при нас бе председателят на ОБС на ДПС Лятиф Расим. Той потвърди ангажимента. Днес пътят е факт,сподели за Кърджали бг вести Талят Мехмед. Той е категоричен, че Хасан Азис за местните хора не е просто кмет,той много повече. Той е президент.

      Хасан свърши голяма добрина. Обеща и удържа на думата си. Заслужава не само пети, но и шести мандат , добавя съпругата на Талят Мехмед.

      Строителите добре си вършат работа. Върху черният път е положена арматура, която се залива с бетон. През последните два дни десет камиона са минали от тук , като са стоварили по 6 куб.м.бетон.

       Добриново е много старо село. Местните хора казват, че преди години е било по голямо от Мост. Дори прадядото на Талят Мехмед не помни кога е създадено. Свидетелства за древност са старите гробища. В близост е тюрбето на Хамза баба, брат на алевитския светец Хасан баба, почитан в село Бащино. Старото име на Добриново е Хамзалар. Вярва се основатели на селото са двамата братя Хамза и Муса.

      В село Добриново растат вековни черници. Една от тях, която е в двора на Талят Мехмед е на повече от четиристотин години. То се грижи за нея като я подрязва и удължава живота й. Бере плодовете й и прави чудесна ракия. В Турция я смятат за еликсир.

      На изпроводяк Талят Мехмед заръчва: И кажете на Хасан Азис да продължава да развява знамето на покойния защитник на човешките права Садула Хайрула. Садула Хайрула бе в затвора с Ахмед Доган. Той е достоен човек. Затова неговото знаме трябва да се държи с достойнство, подчертава Талят Мехмед.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини