Отново катастрофи , причинени от безнадзорни животни

Движение с несъобразена скорост и безнадзорни животни на пътя са станали причина за две пътни произшествия вчера на територията на РУ-Момчилград. В района на село Загорско 65-годишен водач на „Фолксваген“ блъснал крава. Същото произшествие било регистрирано и в района на село Соколино с 43-годишен шофьор на „Фолксваген“. Тестовете за алкохол на водачите са с отрицателен резултат. Произшествията са обработени по административен ред с актове по ЗДвП на двамата шофьори и на собствениците на животните.

Бързо производство е образувано в РУ-Кърджали по чл.343б, ал.1 от Наказателния кодекс за управление на автомобил и допуснато пътнотранспортно произшествие след употреба на алкохол. Около 23 часа снощи на ул.“Джордж Вашингтон“ в областния град 44-годишен водач на „Фолксваген“ загубил контрол над управлението и се блъснал в две дървета. Шофьорът напуснал мястото на произшествието, установен е от полицаи по-късно. Резултатът от теста за алкохол е 1,53 промила. На водача е оказана медицинска помощ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление. Работата по случая продължава разследващ полицай.

 63 моторни превозни средства са били проверени в специализирана операция на територията на Районните управления на МВР в Ардино и Джебел вчера. За констатираните 18 нарушения на ЗДвП са съставени 1 акт и 17 фиша.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини