Първанов представя културните коридори в Кърджали

Утре на международен форпум в Кърджали доклад в пленарната сесия ще изнесе президентът Георги Първанов. От 13.00 ч. в залата на Бизнес инкубатора в Кърджали ще се проведе конференцияата „Културните коридори на Балканите” под патронажа на държавния глава. Организатори на проявата са община Кърджали и Сдружение „Култура и туризъм на Източните Родопи”. Темата на форума е „Култура и туризъм на географски регион Тракия”.

          Вижданията си за бъдещето на културния туризъм в географски регион Тракия ще представят и проф.Николай Овчаров,областните управители на област Родопи-Еврос, Гърция  г-н Георгиос Минопулос и на област Еврос, Гърция г-н Николаос Замбунидис, валията на Одрин, Турция  г-н Гьокхан Сезер. Доклади по темата ще представят проф.Цветан Тончев, Председател на УС на Българската туристическа камара, г-н Благой Рагин, Председател на УС на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, доц.д-р Марин Нешков, Председател на УС на Сдружение „Култура и туризъм на Източните Родопи”.

Добри практики за развитието на културния туризъм ще споделят  представители на общини от България, Гърция и Турция, включени в географски регион Тракия.

Кърджали бг вести

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини