Антени облъчват кърджалийци. Преглед на регионалния печат

Зрее нов скандал с митничарското село край яз.”Ивайловград”,пише на първата си страница всекидневникът „Нов живот”. В петък предупреждения за събаряне са разлепили инспектори от Дирекцията за национален строителен контрол/ДНСК/. Надзорниците били охранявани от полицай.

Приятна изненада за публиката в Кърджали ще бъде пиесата на Жан Ко „Горката Франция”,прогнозира вестникът.

 „Затварят ОЦК заради обгазяванния през октомври?”. Това е водещото заглавие на всекидневникът „Арда нюз”. Според медията заводът системно замърсява въздуха на Кърджали със серен диоксид и не се съобразява с предупрежденията на екоминистерството.

19- годишният бивш футболист на „Арда” Мустафа Хабиб-Муци вече рита в А група, съобщава медията. Младият футболист играе в „Академик”-София.

 Комисия установи,че 9 години кърджалийци са облъчвани от шест антени на GSM –оператори, отбелязва вестник „Родопи 24х7”. Констатирано е, че базовите станции на блок 15 на ул.”Трапезица” и на „Простор” 5 вредят на човешкото здраве.

Денят на Кърджали 21 октомври ще бъде почивен за служителите в общинските и държавни институции, училища и детски градини,съобщава вестникът.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини