ГЕРБ и „Атака” бистрят обща кандидатура за кмет в Кърджали

ГЕРБ и „Атака” обсъждат възможността за обща кандидатура за кмет на Кърджали. Централите на двете партии вече договарят възможността да играят заедно в смесените райони на страната.  Това съобщи за Кърджали бг вести регионалния координатор на националистите за Югоизточна България  Борислав Ноев.

Наблюдениеята на „Атака” сочат,че в Кърджали е печеливша кандидатура ,зад която стои широка политическа подкрепа. Очакват,че тя ще получи рамо и от Политически клуб „Тракия” с лидер Яни Янев.

  Не изключваме възможността да се направи предизборна коалиция за избор не само на кмет, но и на общински съветници. Тя обаче трябва да е с ясна програма и стратегия, каза още Борислав Ноев. Националистите предварително ще поискат предизборните програми на своите партньори за да се запознаят с тях. Без обща програма коалицията бързо би се разпаднала в местния парламент смята Ноев.

  Той припомни горчивия опит с Обединение за Кърджали, в което преди 3 години участваше  „Атака”. Съветниците-националисти един по един се разграничиха от партията на Волен Сидеров, а областната координаторка Камелия Милева влезе в БСП.

  При визитата си в Крджали на 6 септември лидерът на Атака Волен Сидеров обяви, че партията му ще засили позициите си в региона с добра кадрова политика. Той декларира, че националистите ще бъдат верен съюзник на ГЕРБ на национално ниво.Сидеров обаче не очерта бъдещото сътрудничество с хората на Бойко Борисов в Кърджали.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини