Кърджали и Комотини се побратимиха

Кърджали и Комотини се побратимиха след двадесетгодишно очакване на жителите им. Протоколът бе подписан от двамата градоначалници Хасан Азис и Димитриос Коцакис, които скрепиха с документ дългогодишните дружески отношения между двете общини. Първите стъпки за побратимяване са направени от Временния изпълком на Кърджали през 1991 г. В тази насока лобира и кърджалийския клуб „Елада”. Принос имат и търговско- промишлените палати в двата града.

Това е исторически документ, той полага основите на просперитета на Кърджали и Комотини, заяви кметът инж. Хасан Азис след подписването на Протокола .  Градоначалникът е начело на четиридесетчленна делегация от общински съветници, общински служители, селски кметове и журналисти от Кърджали.

Побратимяването на двата града основно е заслуга на двамата градоначалници. Преди време те договориха сътрудничество в сферата на икономиката и екологията. Комотини има най-голямата индустриална зона в Тракия. Кърджали иска да ползва неговия опит и получи консултантска помощ за своята индустриална зона.  Двамата кметове  имат обща позиция и по въпроса за опасността от добива на злато с цианиди в Кърджали.

Имаме още много да правим. България е член на Европейския съюз и след една година, когато се довърши пътят през Маказа, ще бъдем още по-близо, каза в словото си пред българската делегация кметът на Комотини Димитриос Коцакис.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини