16 помияри тероризират Кърджали, ловят ги тази сутрин

Глутница от 16 песа от седмица тероризира жителите на централната част на Кърджали. Помиярите са си избрали за леговище двора на училище „Отец Паисий”. Оттук тръгват да кръстостват около Бизнесинкубатора, Поликлиниката и Езиковата гимназия. Вечер лаят им оглася квартала. Денем настървено налитат на всеки минувач.  Особено се притесняват жените и децата. Всеки от тях се чувства застрашен и се опитва да заобикаля отдалеч глутницата.

Трябваше да отида до спирката на автобуса, за да пътувам за София рано сутринта. Не посмях да го направя пеша. Запалих колата и преминах стоте метра,за да избегна глутницата, споделя Катя В.

Тази сутрин в 5 часа два екипа на фирма „Озеленяване, чистота и благоустройство” започнаха акция срещу бездомните кучета в Кърджали. Целта им е да бъдат прибрани агресивните животни, а учениците безпрепятствено да стигнат до школата.

Разпоредил съм да бъдат прибрани в приюта „Дай лапа” всички бродещи по улицата кучета. Не можем да рискуваме здравето на децата в първия учебен, каза за Кърджали бг вести  управителят на фирма „Озеленяване, чистота и благоустройство” Раид Идриз. Той поясни, че болните животни ще бъдат евтаназирани, както изисква законът.

Общо 150 места има в кучешкия приют „Дай лапа” в Кърджали. Доскоро той обслужваше всички общини в областта. Сега обаче ръководството на фирма ОЧБ съсредоточва дейносттта му само в община Кърджали, за да се справи с напастта от помияри.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини