Жителите на село Резбарци винят любителка на животните за безпрецедентния тормоз от бездомни кучета

Жителите на село Резбарци винят любителка на животните за безпрецедентния тормоз от бездомни кучета. Глутница от 12 екземпляра продължава да стресира както деца , така и възрастни в селото. Те настояват любителката на животните да храни кучетата не в селото, а в гората,за да се избегне струпването им в центъра на Резбарци.

 За Кърджали бг вести бременната в 7 месец Селвие споделя, че не смее да излезе на улицата от страх. Тези дни нейна роднина и детето й станали обект на преследване от безпризорните животни. Дори до магазина ходя с придружител,разказва младата жена.

  От фирма „Озеленяване,благоустройство и чистота” се опитват да се справят с проблема. Според управителя на предприятието Раид Идриз  в основата му са пуснати от жена от крайните блокове на „Възрожденци” група животни. Те стават ядро на глутницата. Жената ги храни демонстративно не в дома си ,а в центъра на Резбарци.

Служители на общинската фирма след сигнал на сайта Кърджали бг вести правят опит да изловят

бездомните животни.Оказва се,че половината от тях са с марки и са преминали през приюта „Дай лапа”. Те са наплашени и умело избягват опитите да бъдат заловени. Те увличат и останалите членове на глутницата.

Правим възможното да отървем жителите на Резбарци,сподели Раид Идриз.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Бо
    Бошко
    0 0
    14:45, 28 юни 2021
    И какво от това никой не прави нищо за проблема с кучетата.Гласувайте пак за д,,
Последни новини