Рекорден брой първолаци тази година - 1239

С вдигането на националния трибагреник и с емблематичното стихотверение „Аз съм българче” започна днес учебната година в Кърджалийско. 17 600 ученици прекрачиха прага на школата в областта. Рекорден е броят на първокласниците за последните години - 1239. Стотици учители и деца изпълниха училищните дворове. Бяха прочетени поздравителни адреси от областния управител Иванка Таушанова и от кметовете на седемте общини в областта.

Двете езикови училища в Кърджалийско посрещнаха заедно първия учебен ден. На общото тържество за основно училище с ранно чуждоезиково обучение „Св.св. Кирил и Методий” и Езиковата гимназия „Хр.Ботев” дойдоха много родители и бивши възпитаници.

В 9,00 часа гвардейците от гимназията издигнаха националния флаг под звуците на химна. ”Ученици, равнис! Ученици, мирно!”, бяха първите думи, които прозвучаха на тържеството. Под ударите на барабани посрещнаха знамената на двете школа. Пред множеството излезе мажоретния състав на основното училище.

На английски, френски и немски приветстваха първокласниците и осмокласниците, които за първи път прекрачват прага на двете школа.

Привилегия е да отбележим празника на духовността заедно. Това са двете най-големи училища в областта. Приоритет за нас са не само чуждите езици. Важен е българският. Затова имаме успехи на областно и национално ниво, каза в словото си директорът на „Св.св. Кирил и Методий“ Лиляна Янкова.

Аз не ви обещавам спокойствие. Няма купон. Ще ви научим на чужди езици, каза в приветствието си директорът на Езиковата гимназия Йорданка Чавдарова.

В поздравителния адрес от областния управител Иванка Таушанова се препоръча учебната година да започне с добри идеи и да зъвърши с високи резултати. Кметът Хасан Азис от своя страна пожела щасливо детство и успех в училище.

От името на родителите Венелина Чорбаджийска предупреди, че без сълзи в училище няма усмивки.

Кметът на Кърджали Хасан Азис присъства на откриването на учебната година в гимназията „Отец Паисий”. Заместничката му по образование Елисавета Кехайова приветства учениците в СОУ „П.Р.Славейков”

Георги Кулов.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 11.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Без близките си хора ще се чувствате самотни и неудовлетворени. Те ви дават сили и подкрепят, което се отразява добре на духа ви. Намерете време и довършете задачите, които планирате за деня, без да се разпилявате в много посоки. Хранете се здравословно, не прекалявайте с алкохола и търсете изход в затрудненията си.
11 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Подхождате сериозно и отговорно към професионалните си ангажименти и това е чудесна предпоставка за бъдещите ви успехи. Имайте предвид нещата, които могат да изникнат в последния момент. Постарайте се да пестите силите си, и не се хабете заради чуждите грешки. Но и не натоварвайте околните с излишни приказки.
11 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Още преди да се захванете с конкретни действия обмислете всяка своя стъпка. Не действайте прибързано, за да не изпуснете златна възможност. Ако се колебаете дали да поискате съвет или не по - добре изберете първото.
11 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Съсредоточете се. Витаете някъде и пропускате важни неща. Не взимате присърце критиката на околните, но в случая е полезно да се вслушате в думите им. У дома ви очаква спокойствие и не е чудно ако се изкушите да не го напускате. Все пак не винаги най-лесният избор е най-добрият.
11 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ситуациите ще се менят динамично и ще ви поднесат вълнуващи моменти. Емоциите ще са в повече, но не разкривайте сърцето си пред хора, които малко познавате. Това ще ви спести неприятности, защото със сигурност в обкръжението ви има хора, които мислят различно от вас. Вечерта ще се разтоварите от стреса по свой начин.
11 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Опитайте да владеете емоциите си днес. Във важен момент ще се наложи да разчитате главно на трезвата си преценка. В противен случай ще имате сериозни неприятности. Няма да ви е трудно да предвиждате събитията и да се подготвите адекватно. Нужно ви е малко спокойствие и търпение за да постигнете целите си.
11 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С проявената от вас активност ще подобрите финансите си и не на последно място отношенията с близките ви. Навреме ще свършите плануваното и дори повече от това, което сте предвидили, така, че да ви остане време и за почивка. Вгледайте се в партньора си, отгатнете желанията му и му помогнете да ги постигне.
11 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Здравословни проблеми на близък човек ще занимават мислите ви днес. Запазете спокойствието си, всичко е преодолимо. Прекарвайте повече време на чист въздух и търсете компанията на приятни, не натоварващи ви хора. Също така се пазете от недоразумения и не давайте мнение, без някой да иска това от вас.
11 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Стремежът ви към предизвикателства и приключения ще ви въвлече в интересни ситуации днес. Възможно е да ви се открият нови и неподозирани възможности за реализация. Находчивостта и трезвата ви преценка ще ви помогнат да направите най-добрия избор.
11 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Вероятно мнозина от вас копнеят за почивка и при малко повече късмет днес ще успеят да си я осигурят. С дипломатичност и находчивост ще съумеете да заобиколите някои на пръв поглед неотложни ангажименти и ще откраднете този ден само за вас.
11 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Професионалната ви работа се развива успешно. Проектът ви ще бъде одобрен и финансиран от високопоставено място, и това ще ви даде възможност за бъдещо развитие. Не пренебрегвайте и помощта, която ви се предлага от колега, много скоро може да имате нужда от нея.
11 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Различни по вибрации емоции ще насищат деня ви, но е сигурно, че няма да скучаете. Очакванията ви са за повече във финансовата сфера, но бъдете доволни и от това. Предпазливостта ще ви бъде полезна във всяко едно отношение. Не пренебрегвайте чувствата на човека до вас, отнесете се с уважение, ако не погледът ви е насочен другаде.
11 апр 2021
Последни новини