10 °C

Рекорден брой първолаци тази година - 1239

С вдигането на националния трибагреник и с емблематичното стихотверение „Аз съм българче” започна днес учебната година в Кърджалийско. 17 600 ученици прекрачиха прага на школата в областта. Рекорден е броят на първокласниците за последните години - 1239. Стотици учители и деца изпълниха училищните дворове. Бяха прочетени поздравителни адреси от областния управител Иванка Таушанова и от кметовете на седемте общини в областта.

Двете езикови училища в Кърджалийско посрещнаха заедно първия учебен ден. На общото тържество за основно училище с ранно чуждоезиково обучение „Св.св. Кирил и Методий” и Езиковата гимназия „Хр.Ботев” дойдоха много родители и бивши възпитаници.

В 9,00 часа гвардейците от гимназията издигнаха националния флаг под звуците на химна. ”Ученици, равнис! Ученици, мирно!”, бяха първите думи, които прозвучаха на тържеството. Под ударите на барабани посрещнаха знамената на двете школа. Пред множеството излезе мажоретния състав на основното училище.

На английски, френски и немски приветстваха първокласниците и осмокласниците, които за първи път прекрачват прага на двете школа.

Привилегия е да отбележим празника на духовността заедно. Това са двете най-големи училища в областта. Приоритет за нас са не само чуждите езици. Важен е българският. Затова имаме успехи на областно и национално ниво, каза в словото си директорът на „Св.св. Кирил и Методий“ Лиляна Янкова.

Аз не ви обещавам спокойствие. Няма купон. Ще ви научим на чужди езици, каза в приветствието си директорът на Езиковата гимназия Йорданка Чавдарова.

В поздравителния адрес от областния управител Иванка Таушанова се препоръча учебната година да започне с добри идеи и да зъвърши с високи резултати. Кметът Хасан Азис от своя страна пожела щасливо детство и успех в училище.

От името на родителите Венелина Чорбаджийска предупреди, че без сълзи в училище няма усмивки.

Кметът на Кърджали Хасан Азис присъства на откриването на учебната година в гимназията „Отец Паисий”. Заместничката му по образование Елисавета Кехайова приветства учениците в СОУ „П.Р.Славейков”

Георги Кулов.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 26.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
В забързано темпо ще минава деня ви. Използвайте енергията си за да отхвърлите повече работа, имате всички шансове за придобивки от финансов и личен характер. Ще се имате вниманието на човек, когото уважавате, и с когото ви е приятно да сте. Семейството ще ви подкрепи в предстояща надпревара с вяра в победата ви.
26 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Отговорни и в добра кондиция, ще свършите повече от задачите си днес, независимо, че не ви липсва и желание за развлечения. Някои от вас ще открият за себе си своето ново поприще, на което ще посветят енергията си с удоволствие. Денят се свързва и с придобивки, най-вече за дома.
26 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Подтиквани от свои мисли и планове, ще търсите пътища, чрез които да ускорите развитието на делата си. Всичко е във възможностите ви, поставили сте си реализуеми цели и ще работите за тях. Други от вас ще са изкушени от възможността да се забавляват и няма да се колебаят дълго.
26 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Настроението ви е чудесно днес, а това е един необходим фактор за ползотворната ви работа. Денят ви се развива динамично, а това е добре дошло за вас. Имате реалната възможност да си осигурите сериозни финансови приходи.
26 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работата на повечето от вас днес ще премине в движение, а на някои дори може да им се наложи да пътуват по работа. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като ви очаква един наистина ползотворен ден. Срещате различни хора, които оставят у вас чудесни впечатления. Вечерта най-вероятно ще имате нужда от почивка, затова е за препоръчване да си останете у дома.
26 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Не предизвиквайте съдбата, като продължавате да работите без почивка. Подарете си повече време за себе си и споделете с хората, които ви обичат вълненията си. Длъжни сте се съобразите с нуждите си, ако не искате скоро те да се превърнат в основен фактор, с който трябва да се съобразявате.
26 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Оптимистично настроени сте за бъдещето и възможните неблагоприятни новини едва ли ще ви разстроят. Наясно сте със ситуацията и добре разбирате възможностите, които ви се откриват и начините да се възползвате. Единствено прекалената самоувереност може да ви подведе в даден момент, но едва ли ще го допуснете.
26 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Няма да изпуснете предлагащ ви се шанс, дори това да постави на изпитание упоритостта и отговорностите ви. Няма съмнение, че можете да се справите. В личните си взаимоотношения не бъдете прекалено прями, колкото и да се цени това, рискувате да нараните някого с откровенията си. Бъдете сдържани и дипломатични.
26 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не отблъсквайте с лека ръка почитателите си, съвсем скоро може да се окажат много необходими. Перспективни делови ангажименти ще отнемат времето на мнозина от вас. Паричните постъпления от тях ще ви бъдат достатъчни да осъществите отдавна отлагани желания.
26 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес ще ви се наложи доста да се замислите относно начина, по който ще процедирате за в бъдеще. Изводите, които правите ще ви накарат да промените решително тактиката си на работа. Намерете време за ангажимент, който сте отлагали от доста време. Може би на неочаквано място ще успеете да попаднете да ценна за вас идея.
26 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Прегледайте текущите си сметка, сред тях има такива, които не могат да бъдат отлагани. Започнат проект ще продължи да ви занимава и днес. Целите, които си поставяте са реализуеми, но е време да помислите и за допълнително финансиране, предвид големите ви очаквания. Битовите проблеми няма да ви затруднят.
26 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Едно събитие ще ви постави в някаква зависимост от други хора. Това няма да ви се понрави и ще търсите начини да защитите независимостта си. Ще срещнете трудности, но ще ги преодолеете. Ще откриете, че има още какво да ви развълнува извън обсега на интересите ви. Любим човек ще се погрижи за това.
26 фев 2020
Последни новини