Кърджалиец от епицентъра на терора във Виена: Покушенията са насочени срещу сърцето на Еврейския квартал

    Кърджалийцът д-р Димитър Димитров,който работи във австрийската столица, сподели пред Кърджали бг вести, че снощните покушения във  Виена са насочени срещу сърцето на Еврейския квартал, известен от времето на нацизма с многобройните антисемитски погроми. Днес кварталът е място на бурен нощен живот и носи прозвището Бермудския триъгълник. Нашият съгражданин цитира федералният канцлер на Австрия Себастиян Курц, който определи атентатът като терористичен акт. Аналогично е и становището на вътрешното министерство. От името на еврейската общност изявления прави равинът на Виена. Все още Държавата Израел пази мълчание. Вътрешното министерство не е поискало съдействие от МОСАД , а се е обърнало за помощ към британските тайни служби, което е странно,споделя Димитър Димитров.

    По последни данни убити при стрелбата са четирима души, включително един от атентаторите. Ранените по данни от последните минути са 18. Установено е че застреляният атентатор е привърженик на „Ислямска държава”.Агенция АПА предаде,че застреляният атентатор е от Северна Македония и е на 20 години.Установено е името му Кейтим Фейзула.На 25 април 1919 г.е осъден на 22 месеца затвор,но е освободен предсрочно  на 5 декември м.г. Основание за присъдата е желанието му да отиде в Сирия и да се сражава за Ислямска държава.  Службите смятат,че има и втори джихадист, който се издирва. Общо местата ,където е имало стрелба са 6.

      Д-р Димитър Димитров подчертава, че през последните денонощия е имало напрежение и засилени мерки за сигурност. Причината е изстъпления на петдесетина младежи мюсюлмани на връх Вси светии, които буквално са потрошили католическа църква. Виена е била завардена с полицейски патрули,във въздуха имало хеликоптери.

    Мерките за сигурност са създали усещането за безопасност,но то се е оказало лъжовно. Преди смъртоносните изстрели виенчани са се забавлявали необезпокоявани в Бермудския триъгълник.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини