Тръмп нареди засилване на проверки и издирване след атаката в Ню Йорк

Американският президент Доналд Тръмп нареди на Министерството на вътрешната сигурност да засили мерките и проверките след смъртоносно нападение с в Ню Йорк.

Полицията в града поздрави гражданите, "Нюйоркчани са устойчиви ... Благодаря че показахте на света кой сме".Осем души бяха убити и 11 ранени, след като шофьор на камион се вряза в хората по велоалея в Долен Манхатън и започна да среля. Пет аржентинци са сред загиналите.29-годишният нападател е прострелян от полицията, когато напуска колата си и е задържан. Медии коментира, че това е Сайфуло Саипов, узбекски имигрант, пристигнал в САЩ през 2010 г. Длъжностни лица съобщават, че това е терористична атака.

Заподозряният е в болница. Намерена е бележка в камиона, която се позовава на така наречената "Ислямска държава", посочват източници на полицията, цитирани от американските медии.

Сайфуло Саипов е арестуван и в Мисури миналата година заради глоба.Президентът Тръмп е информиран за случилото се в Ню Йорк във вторник следобед, съобщи "Белият дом". След това Тръмп коментира в Туитър:

"Ние не трябва да разрешаваме на ISIS (Ислямска държава) да се върне или да влезе в нашата страна, след като ги победихме в Близкия изток и на други места"

"Моите мисли, съболезнования и молитви към жертвите и семействата на терористичната атака в Ню Йорк. Бог и вашата страна са с вас!"

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини