Кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн награди победителите в конкурс за превод от английски

Кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн награди победителите в конкурс за превод от английски език на български език, организиран в рамките на програмата на „Месец на Америка“.

Церемонията по награждаването се състоя в Дома на културата.

В състезанието тази година се включиха 67 средношколци от три училища в града, обяви Валентина Иванова, председател на Дружество „Приятели на САЩ“.

За мен е изключителна радост да бъда сред вас тази вечер. Искам да поздравя всички участници. Вие доказахте, че Кърджали заема достойно място в обучението по чужди езици, каза пред присъстващите на церемонията кметът Ерол Мюмюн.

Той изтъкна необходимостта от владеенето на чужди езици. Пожела на учениците, участници в конкурса да бъдат още по-добри, да вярват в мечтите си, да постигат успехи. И, разбира се, да бъдат повод за гордост както за Кърджали, така и за техните родители.

Ерол Мюмюн увери, че затвърждаването на добрите взаимоотношения между България, в частност Кърджали и САЩ ще продължат. Припомни, че Община Кърджали е побратимена с град Елхарт, щата Индиана.

В Кърджали има улица, носеща името на първия американски президент Джордж Вашингтон. В американския град Елхарт има парк на името на Кърджали. А Кърджали е единствения град в страната, в който се провежда Месец на Америка, подчерта Мюмюн.

“Нека си пожелаем да има още такива конкурси, да продължим традицията.“, каза още кметът на Кърджали.

Той благодари на председателя на Дружество „Приятели на САЩ“ Валентина Иванова за добрата организация.

Сигурен съм, че журито е било много затруднено при оценяването на преводите, посочи Ерол Мюмюн.

Участниците в конкурса бяха разделни в три възрастови групи – 10, 11 и 12 клас. Работите им оцени компетентно жури в състав Алеко Дянков и Милена Попова.

На награждаването присъстваха още началникът на РУО-Кърджали Ангелина Костова, представителите на журито - Алеко Дянков и Милена Попова, председателят на Дружество „Приятели на САЩ“ Валентина Иванова и Канария Мехмед, старши експерт в Община Кърджали.

Своите „Оскари“ за превод от английски на български език в трите възрастови групи получиха: Аделина Хасан, ученичка в 10 клас на СУ „П.Р. Славейков“, Мартин Тодоров единадесетокласник в ЕГ „Христо Ботев“ и Павел Милев –ученик в 12 клас на СУ „Отец Паисий“.

Те бяха наградени с таблети, осигурени от посолството на САЩ у нас. Всички останали участници получиха книги, дарени от издателство „Лист“.

Това съобщиха от Община Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини