Бухал и момиче с чадър победиха в еко модно ревю


Съвместна инициатива на дружество "Приятели на САЩ" и ЕКО УПКО от "Славейков"
За втора поредна година в двора на СУ "Петко Рачов Славейков" се проведе модно ревю на костюми от рециклируеми материали, което се превърна в събитие и голяма радост особено за най-малките възпитаници на училището за шампиони. Проявата се организира от клуб ЕКО УПКО с ръководител Янислава Парнарова, а тази година протече като съвместна проява с дружество "Приятели на САЩ" в Кърджали с председател Валентина Иванова, която осигури и наградите, като част от Месеца на Америка в нашия град. 
Събитието бе открито от директора Милко Багдасаров и Валентина Иванова и започна в актовата зала на училището с презентация за фестивала Марди Гра, провеждащ се по традиция през месец февруари в Америка и някои европейски държави, който доста наподобява карнавалите за Сирни Заговезни и по нашите географски ширини. Презентацията бе подготвена от Ученическия парламент на СУ "П. Р. Славейков", като в края й водещите Виктория и Рая направиха паралел между начините, по които хората гонят злите сили и се подготвят за постите. "  Както Марди Гра, така и Сирни Заговезни обединява всички хора, защото, без значение в коя точка на света сме, няма как да преборим злото сами. Идеята на тези празници е всички да се обединим в името на доброто и мира", завършиха те. А след това обясниха традицията с хамкането на халва и показаха на по-малките си съученици как се прави. С изненада всички разбраха от Багдасаров как в голямото междучасие всички учители на "Славейков" са участвали в хамкане с искане на прошка от по-младите към по-старшите.
Впоследствие празненството се премести в двора на училището, където участниците в модното ревю вече нетърпеливо очакваха началото - кой от кой по-красиви, със сложни и майсторски направени костюми. Журито присъди първо, второ и трето място в категория момичета и категория момчета, а изненадата тази година бяха две учителки с костюми от отпадни материали. За разлика от миналата година се включиха и по-големи ученици.
Всички деца получиха награди за участието и усилията си, осигурени от дружество "Приятели на САЩ". Тържеството завърши с много радостни усмивки и позиране за общи снимки. 
Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини