Народният представител Байрам Байрам се срещна с жители на община Момчилград

Народният представител от ДПС Байрам Байрам разговаря с жители на община Момчилград, които посетиха изнесената му приемна в местния клуб на ДПС. На срещите присъства и кметът на Община Момчилград Илкнур Кязим.

В рамките на приемния ден бяха поставени въпроси, свързани с програмата за безплатното саниране на жилищни блокове. Въпреки положените усилия на Сдруженията на собственици с подкрепата на Община Момчилград за изпълнение на спуснатите критерии, нито една сграда в Момчилград не попада в списъка на одобрените по програмата за енергийна ефективност. Проблемът е идентичен в почти цялата страна, като голям брой общини са без нито един одобрен жилищен блок за саниране. Байрам Байрам пое ангажимент въпросът да бъде представен пред Парламентарната група на ДПС. Община Момчилград ще съдейства на Сдруженията на собствениците при подготвяне на жалби заради недопускане до участие в санирането, въпреки изпълнените необходими изисквания, определени в Насоките за кандидатстване по процедурата.

Сред обсъжданите въпроси с народния представител от ДПС бяха още развитието на земеделието с акцент върху алтернативните култури. От името на момчилградчани кметът Илкнур Кязим благодари на Парламентарната група на ДПС за включените чрез специален фонд общински инвестиционни проекти в Бюджет 2024. В Момчилград предстои да бъде обновен изцяло градския площад, както и емблематичното кино от 80-те години на миналия век да бъде превърнат в модерен експоцентър.

Срещата на Байрам Байрам е първа от поредицата на народните представители от ДПС в област Кърджали. Идеята е те да бъдат в постоянна връзка с хората по населените места и да търсят адекватно и навременно решение на проблемите им.

Мехмед Мехмед

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини