Депутати от „Продължаваме промяната”:Инфраструктурата на Кърджали е в трагично състояние, защо кърджалийци не протестират срещу кмета?

Инфраструктурата на Кърджали е в трагично състояние. Защо кърджалийци не протестират срещу кмета, защо се страхуват? Този въпрос зададоха към медиите в града народни представители на ПП”Продължаваме промяната”.

 Днес в Кърджали за среща с гражданите пристигнаха шефът на парламентарната комисия по регионално развитие Настимир Ананиев, депутатът от Хасковския избирателен район Лоско Лозев и съветника на премиерът Кирил Петков-Димитър Илиев,който бе и кандидат за народен представител от Девети кърджалийски многомандатен район.Домакин бе областният управител Даниел Делчев.

 При всяка моя визита в Кърджали се поставя на първо място въпросът с инфраструктурата. Той не се решава с десетилетия. Не се прави нищо за улици и тротоари. Това е престъпно, предпоставка е за произшествия.Защо  кърджалийци не протестират? Това заяви Димитър Илиев. Картината в Кърджали е сюрреалистична. Тя е и трагична, подчерта Илиев.

  Имах приемни в 22 областни центъра на страната. Не видях по лоши улици и тротоари. Това е недопустимо, допълни го Настимир Ананиев. Той изрази надеждата,че ПП „Продължаваме промяната” ще влезе в местното самоуправление на Кърджали и картината ще се промени.

  Настимир Ананиев съобщи, че управляващата коалиция казва твърдо „не” на частните общини. Обсъждат се промени в законодателството за свеждане управлението  на общински кметове и съветници до два мандата. Това ще даде възможност нови хора с нови идеи да влязат в управлението, подчерта Ананиев

 Обсъжда се и възможността броят на общините да бъде сведен от 265 на 165. Това ще повиши административния капацитет и ще подобри административното обслужване. В момента съществуват предпоставки за корупционни практики, особено в дейността на главните архитекти.

 Депутатите констатираха , че сред гражданите в Кърджали съществува страх от местната власт. В приемната официално са се записали 2 души, а са дошли 11 с множество сигнали, основно насочени срещу дейността на Общинска администрация.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Из
    Избирател
    0 0
    17:24, 4 юни 2022
    Ало обласния управител, гласувахме за теб, за БСП. А сега, какъв ти е завоя? Хамелеон ли си? Цк на Бкп, Ндсв.....???!!! Разочарова ни много!
  • 2
    Ин
    Информбюро
    0 0
    18:11, 4 юни 2022
    Назначен от шофьор на самолет. Легитимност на областен управител
  • 3
    Че
    Честен
    1 -1
    18:47, 4 юни 2022
    Кмета е мързелив и класически ЛЪЖЕЦ!
  • 4
    Гр
    ГРАЖДАНИН НА КЪРДЖАЛИ
    0 0
    07:44, 6 юни 2022
    Този кмет е пародия на човек за длъжността.въобще не се занимава с кменски дела а само партийни -дпс- мафиотски далавери. Срам ме е за града относно състоянието му.разбити и млъсни улици. Всички общински центрове от областа са в уникално красиво състояние а град кърджали е резил за областните градове в страната.още и още го избирайте особено дпс безрасъдни гласоподаватели
  • 5
    Из
    ИЗМЪЧЕН И БЕДЕН ПЕНСИОНЕР
    0 0
    07:49, 6 юни 2022
    Ако се намалят общините в българия както казвате това ще е достатъчно за присъствието ви в управлението. Хрантутници далавераджии мафиотизирани структури за некадърници. Затова сме най-бедните в страната.нищо не правят освен да се пъчат кметовете на измислени общини с 4-5 хиляди жители и то на хартия. За да осигурят работа на избирателите си беез да има каквато и да е нужда.това се отнася и за други иизмислени паратизирани структури. Рашков закри едно рпу джебел и вой до небесата защото 4-5 хрантутници ще останат без работа.
Последни новини