ФК „Арда“ гостува на „Йовков“ в Европейския ден на спорта

И тази година Европейският ден на спорта в училище, организиран от сдружение „БГ Бъди активен“ и част от Националната кампания NowWeMOVE,  се превърна в истински спорен празник за йовковци.

Началото на спортния ден бе дадено с „Най-дългото хоро“, което подготви всички за предстоящите спортни дейности.

Двукратният олимпийски и петкратен световен шампион по кану каяк –Николай Бухалов отправи видео  обръщение към учениците. Той ги поздрави за спортния празник, разказа за отношението си към спорта и какво място заема той в неговия живот. В края на обръщението си им пожела да спортуват активно всеки ден, защото спортът е здраве и отговорност.

Огромна вълна от положителни емоции предизвика гостуването на  футболистите  от ФК „Арда“. Треньорът на отбора-АлександърТунчев поздрави учениците и ги насърчи да спортуват активно и постоянно, а също така и да учат редовно уроците си, като подчерта всеизвестната фраза -„Футболът е проста игра за умни хора“.

Учениците бързаха да зададат множеството си въпроси към футболистите, един от които е бивш възпитаник на „Йовков“. Последваха демонстрации от страна на футболистите и приятелски подавания с учениците, които бяха истински щастливи, че могат даиграятс родните играчи.  Учениците бяха изключително щастливи от подаръците, които получиха от клуба – футболни топки и 50 билета за предстоящия им футболен мач в неделя срещу  ФК „Етър“-Велико Търново.  В края на гостуването те се разделиха с пожелания за нови срещи и много спортни успехи. 

Денят продължи с редица спортни игри и състезания като „Бързи, смели, сръчни“, състезание за разделно събиране на отпадъци,  мини футбол, дърпане на въже, волейбол, шах, тенис на маса, щафетни игри и танци.

Европейският ден на спорта в училище (ЕДȄȆ) е ден, посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за “принадлежност към училището” за всеки участник.

Клуб „Журналист“  и клуб „Фото свят“

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини