Празник на спорта в ЕГ „Христо Ботев“

За поредна година възпитаниците на ЕГ „Христо Ботев“ се включиха в инициативата „Европейски ден на спорта“, свързанас насърчаване на спорта, физическата активност и здравословния начин на живот сред учениците.

Под ръководството на учителите по физическо възпитание и спорт се проведоха игрисъс състезателен характерпо футбол, волейбол, тенис на маса и народна топка.

В организирания футболен мач най-малките възпитаницина Езиковата се изправиха срещу деветокласниците. И двата отбора дадоха всичко от себе си в спортното съревнование, но с победата се поздрави отборът, съставен от ученици от 9. клас.

Във физкултурния салон на училището бе осъществена волейболна среща, в която деветокласници и десетокласници играха срещу осмокласници. В оспорваната спортна надпревара победиха момичетата от 9. и 10. клас, които успяха даспечелят с 2:0 гейма.

В турнира по тенис на маса при индивидуалните игри (всеки срещу всеки) на първите три призови места се наредиха Окан Джелил от 8. Е клас с постигнати три победи, Ивайло Караусев от 8. Д клас с две победи и Есел Ибрахим от 8. Д клас отново с две победи. Деветокласникът Марвин Чаушев се класира четвърти, а петото място бе за осмокласника Денислав Кръстев.

На спортната площадка в двора на училището се проведе и игра на народна топка. Осмокласници и деветокласници се състезаваха в смесени отбори, като доказаха, че физическата активност и забавлението могат да вървят ръка за ръка.

В края на спортния ден всички участници бяха поздравени от госпожа Даниела Павлова – директор на Езиковата гимназия, а отличените получиха купи и награди.

Реализираната инициатива подари и предизвика много усмивки, но едновременно с товасъбуди размисли за ползите от активния начин на живот и акцентира върху работата в екип, спортсменството и личния принос на всеки един от участниците.

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини