Бум на строителството на къщи в Кърджали

Бум на строителството на къщи в Кърджали се наблюдава през последната година. Гурбетчии и изселници се преориентираха към изграждането на еднофамилни къщи, вместо да купуват на „зелено“ апартаменти в новите кооперации. Една еднофамилна къща излиза около 200 000 лева. Това каза за Кърджали бг вести бившият зам.-кмет по устройство на територията инж.МиткоСинабов.

  Той посочи, че къщи основно се изграждат във вилните зони. Те са 38 около Кърджали и съществуват от времето на социализма, когато в тях се раздаваха земи за самозадоволяване по параграф 4. Интересът към строителство в тях бе подчертан при изселниците, които влагаха спестяванията си. През последните месеци обаче икономическата криза в Турция се отрази върху този интерес.

 Проблемът е че, собствениците на новите къщи имат проблеми със осигуряване на елекрозахранване, водопроводи и канализация.

  Въпреки това интересът като цяло е висок,защото банките все по трудно отпускат кредити ,за закупуване на апартаменти на „зелено“,подчерта инж.Митко Синабов.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини