Митко Синабов се допитва до кърджалици за Водния цикъл,събират предложения

Митко Синабов

На 12 и 13 декемри 2013 година в гр. Кърджали се проведоха два информационни дни по проект “Интегриран воден проект за Кърджали: Изграждане на ПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа” в изпълнение на ДБФП № DIR -51011116-С062 по Оперативна програма “Околна среда 2007-2013 г.”.

Срещите се проведоха в актовата зала на СОУ ”П.Р.Славейков” и в комплекс Рожен, бистро „Ям ям”, кв. Възрожденци, където в момента протичат основните строително-ремонтни дейности по проекта.

На проведените мероприятия инж.Митко Синабов, ръководител на проекта и представителят на строителя Обединение „Архидос – 2013” - инж. Иван Чолаков, разговаряха с жителите на квартала, като им представиха подробните планове за СМР и строежа на новата пречиствателна станция, отговаряха на поставените въпроси и разискваха с гражданите възникналите проблеми.

Жителите на квартала се интересуваха от това, дали ще се възстановят улиците и тротоарите и бяха уверени, че когато бъде завършено поставянето на тръбите, те ще бъдат в същия вид преди изкопните дейности.

Инж.Митко Синабов разясни на събралите се, че в кв.Възрожденци е предвиден ремонт на канализацията и подмяна на старите колектори. Помоли гражданите за търпение и разбиране, заради създаването на известни неудобства и предупреди, че е възможно да има и непредвидени ситуации по дейностите, особено в по-новите части на квартала.

Жител на квартала даде предложение, тъй като уведомлението за започването и сроковете на строително-монтажните дейности в медиите и сайта на общината явно не е достатъчно, да се поставят съобщения по входовете на блоковете и кварталните магазини.

Жителите изразиха своето удовлетворение от бързата и качествана работа на строителите и сравнително чистото извършване на дейността.

По отношение на пречиствателната станция гражданите се интересуваха от това дали всички води ще бъдат пречистени от нея. Ръководителят на проекта инж. Синабов разясни, че в следствие на изпълнението на проекта покритието с канализационната мрежа ще бъде 96%, като общия брой еквивалент жители свързани към ПСОВ (тоест население, индустрия и големи обществени консуматори (училища, болници, обществени сгради и др.) се предвижда да бъде 58 525.

С цел информиране на обществеността за хода на изпълнение на проекта и етапите на строително-монтажни работи през 2014 година се планира да бъдат проведени още 14 информационни дни с граждани по места.

Община Кърджали благодари на всички граждани за отправените въпроси и изказаните мнения и предложения. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини