ДПС предлага свикване на Велико Народно събрание

Да бъде свикано Велико Народно събрание (ВНС), предлага ДПС. Това обяви на брифинг в парламента председателят на Движението и на парламентарната група Мустафа Карадайъ.

Свидетели сме на тотален разпад на държавността, всичко, което се случва, е много жалко, всичко се разпада, аргументира се той. Затова сега в тази ситуация ние от ДПС предлагаме свикване на ВНС, обясни Карадайъ, като припомни, че още преди година и половина от партията са предложили промени в основния закон на страната.

Сега вече виждаме, че се сетиха, че освен предизборен популизъм, за реформа в съдебната система са нужни и действия, а истински дълбоки реформи без промени в Конституцията няма как да станат, подчерта политикът.

По думите му всичко се разпада, не функционира нормално нито една власт по Конституция – нито законодателната, нито изпълнителната, нито съдебната. Всеки записва всеки, всеки разнася всевъзможни компромати, посочи председателят на ДПС. Представете си само как изглеждаме пред очите на нашите партньори и съюзници от НАТО и Европейския съюз. Според Карадайъ сме заприличали на анимационна държава. „Нарушители на Конституцията на Република България, на законите на страната, на граждански, човешки права в страната, се правят на моралисти и морални съдници“, посочи Мустафа Карадайъ.

 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини