Ахмед Доган става председател на ДПС до конференцията на партията през февруари 2024

Ахмед Доган става действащ председател на ДПС до конференцията на партията през февруари 2024.

Решението е взето от Централното оперативно бюро на ДПС.

Преди половин час Мустафа Карадайъ е подал оставка като председател на ДПС, съобщиха за Епицентър.бг източници от централата. Всеки мовент се очаква да бъдат публикувани мотивите за оттеглянето му.

Ахмед Доган, който в момента е почетен председател на ДПС, напусна публичната политика през 2013 година, когато за председател на Движението бе избран Лютви Местан.

Три години по-късно след скандал Местан бе свален и на негово място през 2016 година Ахмед Доган посочи за председател на партията Мустафа Карадайъ. В момента той кара втори мандат, който би трябвало да завърши на 20 декември тази година. 

От другата седдмица в ДПС започва отчетно-изборен цикъл, който ще завърши с национална конференция през февруари.  На нея ДПС трябва да избеле новия си председател. 

В последните година-две обаче в ДПС се създаде напрежение около Карадайъ заради стила му на работа. Карадйъ си позволяваше агресивен тон в общуването със съпартийците си, изтласка от ръководните органи на партията знакови и утвърдени имена, обгради се с безлични фигури, резултатите от някои избори не бяха добри за ДПС.

Със знак от Доган в последната половин година водещата фигура в ДПС стана Делян Пеевски, който пое съпредседателския пост на ПГ на ДПС.

С активно участие и рейд на Пеевски в общините във втората част на кампанията тази година ДПС постигна най-добрите си изборни резултати, стана втора политическа сила по брой на общински съветници и общински кметове.

С водещото присъствие на Пеевски в парламента в последната месеци ДПС стана уважаван фактор в политиката и управлението на държавата.

Знак, че в ДПС предстоят кардинални промени бе приемът на турската посланичка у нас по случай 100-годишнината от създаването на Турската Република.

По време на тържеството около Делян Пеевски беше събрана цялата парламентарна група, всички избрани кметове на Движението, които се строиха и на официалната снимка заедно с посланик Секизкьок.

Карадайъ беше там, но беше изолиран настрани.

След официалната част на приема Делян Пеевски си тръгна, последван от депутатите на ДПС и от кметовете.

Кардадайъ остана сам на тържеството и се снима с посланичката пред тортата.

След това беше ясно, че дните му на предсаделския пост в ДПС са преброени.

Епицентър

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини