ПП „Възраждане”:Мустафа Карадайъ се държи като феодален господар в Кърджалийско, обижда технически сътрудник на РИК

Председателят на ЦС на ДПС и водач на листата на Движението в Девети кърджалийски многомандатен район Мустафа Карадайъ се държи в Кърджалийско като феодален господар. Той си позволява да нагрубява технически сътрудник на Районната избирателна комисия по време на обучение на гласоподаватели в центъра на Крумовград. Нещо повече в разрез със закона извършва агитация с машина за гласуване в полза на своята партия. Това заяви пред журналисти в Кърджали водачът на листата на ПП „Възраждане” в 9МИР Георги Георгиев.

  Георгиев посочи,че инцидентът с техническия сътрудник не е изолиран. Че демонстрацията на сила от страна на Мустафа Карадайъ е ежедневие в Кърджалийско.

  В момента е подготвена жалба до РИК от техническия сътрудник ,която вероятно ще бъде внесена в комисията в понеделник.Очаква се да се сезират РИК,ЦИК и Прокуратурата.

 Георги Георгиев разказа в детайли за случилото се: Вчера технически сътрудник на РИК е извършвала в центъра на Крумовград обучение на местни жители за машинно гласуване. Към нея се приближила група от ДПС ,водена от Мустафа Карадайъ. Тя включвала още кандидатите за народни представители Хасан Адемов, Адлен Шефкед,както и кметове на общини. Карадайъ поискал от техническия сътрудник да покаже на неговата група как се гласува машинно. Той прекъснал техническия сътрудник, като подчертал,че листата с номера на партиите има само една страница, а не две и че е важно да се гласува с №1. Той самият демонстративно гласувал с №1 и си взел хартиена бележка за гласуване. Възрастен мъж от Крумовград също поискал да му се обясни. Отново Карадайъ прекъснал демонстрацията с твърдението,че списъка с партии е само от една страница и техническия сътрудник целенасочено се опитва да заблуди избирателите. Той нарекъл жената ,оторизирана от РИК да обучава местните жители некомпетентна и некадърна. Обадил се в ЦИК и демонстративно повторил твърденията си.

  Мустафа Карадайъ се държи като феодален господар в тази област, смятайки я за своя провинция. Ако г-н Карадайъ има въпроси към ПП „Възраждане” чийто член е техническия сътрудник може да се обърне към мен и да ми ги зададе на четири очи, ако се притеснява. Това подчерта Георги Георгиев,който води  листа в 9МИР. Той каза,че е недопустимо да се обижда беззащитна жена. При това изпълняваща съвестно служебните си задължения. Партия „Възраждане” вече е в Кърджалийска област и няма да позволи своеволията на Карадайъ, категоричен бе Георгиев.

 Той се обърна чрез медиите и към избирателите в 9МИР.Георгиев попита това ли са хората,за които биха гласували да ги представляват в Народното събрание. Тези хора  налагат на местните жители как да гласуват, както са го правили и преди 1989 г. Вие нямате нито права ,нито свободи. На 2 октомври имате възможност да накажете тези хора, подчерта Георги Георгиев.

Георги Кулов

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Още новини

Последни новини