Доктор Сън

Стивън Кинг работи над продължението на романа "Сияние", съобщи Лента.ру, като се позова на books@torontoist, предаде БТА. 

На среща с читатели писателят е разказал, че е започнал да разработва идеята за новата книга, която ще се казва "Доктор Сън" (Doctor Sleep). Кинг се замислил какво се случва с героя Дани Торънс на романа "Сияние" от 1977 г.

Въпреки че историята, разказана в "Сияние", завършва благополучно за малкото момче, събитията, разиграли се в хотел "Оувърлук", неминуемо му нанасят сериозна морална травма.

Според предварителния план на Кинг в новата книга ще се разказва за вече станалия на 40 години Дани Торънс. Той живее в северната част на щата Ню Йорк и работи като санитар в хоспис за безнадеждно болни.

Задачата на Торънс е да подготвя пациентите за смъртта с помощта на мистичните си способности.

Кинг споделя, че не е уверен дали ще успее да завърши книгата. "Може би, ако продължа да разказвам за романа, няма да се наложи да го пиша" - казва известният творец.

Да припомним, че през 1980 г. Стенли Кубрик прави едноименната екранизация на "Сияние" с участието на Джак Никълсън в ролята на Джак Торънс.

През 1997 Стивън Кинг заявява, че киноверсията не е точно по романа му и много съществени неща са пропуснати. По настояване на писателя е направен минисериал с участието на Стивън Уебър в ролята на Джак Торънс. Сериалът така и не достига популярността на версията на Кубрик. 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини