Дариха още едно обновено отделение на болницата ни, става все по- модерна

Изображение 1 от 6

    Над 20 фирми и 7 общини от областта дариха на Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Атанас Дафовски” още едно обновено отделение. Днес бе открито реновираното отделение за лечение на белодробни болести. За пореден път сред основните спомоществователи е семейство Кяшиф.

      На тържеството при откриването изпълнителният директор на здравното заведение проф.д-р Тодор Черкезов д.м. подчерта, че обновяването на отделението е стъпка в модернизацията на болницата и затвърждава авторитета й на водещо лечебно заведение. Отделението наследи белодробния диспансер и вече предлага възможност за диагностициране на всички белодробни заболявания и тяхното лечение. Екипът под ръководството на д-р Дияна Вълчева е висококвалифициран и с хуманно отношение към пациентите. Проф.Черкезов благодари на бизнеса , който се отнася  отговорно към здравето на жителите на областта,като създава и комфортни условия за работа на медиците.Специални благодарности бяха отправени към семейство Кяшиф, което години наред подпомага лечебното заведение. Активно със средства се включват и общините. Водеща е община Кърджали. Мащабният дарителски процес ни откроява като общество с белези на развитие, каза още проф.Черкезов. Той изрази мнението на медиците , че не са сами в спасяването на човешки животи.

      Председателят на фондация „  Хюсние  Кяшиф” Сибел Кяшиф  подчерта, че дарението не е първо и няма да бъде последно.Медиците винаги могат да разчитат на нашата подкрепа.Прекланяме се пред вашия труд.Желаем ви успех!,каза Сибел Кяшиф.

     Дипл.инж.Кяшиф Кяшиф посочи,че във фирмата му работят 700 души. Тя е единствена в областта с лекарски кабинет. Ценим хората и тяхното здраве, затова се стараем да помагаме,подчерта инж.Кяшиф.

     Приветствие бе отправено и от Община Крумовград.

     Зав.отделението д-р Дияна Вълчева подчерта,че ремонтът е бил крайно наложителен.Две години основни пациенти са били заразени с коронавирус.Сега болни от белодробни болести се завръщат и търсят лечение.Обновяването на отделението предлага съвременни условия за диагностициране и лечение.

     На тържеството присъстваха зам.-кметове на общини,директорът на РЗИ д-р Виктор Кирчев и директорът на ЦСМП д-р Атанас Митков.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини