Успехите не се случват, ние ги създаваме!

Абитуриентът Борислав Енчев от Езиковата гимназия „Христо Ботев“ – Кърджали е в челната класация на Националния кръг на олимпиадата по български език и литература

Пореден повод за гордост са постиженията на тримата ботевци, които се представиха достойно на Националния кръг на олимпиадата по български език и литература за тази учебна година.

Безспорен е успехът на дванадесетокласника Борислав Енчев, който успя да се нареди на четвърто място в националната ранглиста след лауреатите абитуриенти. Това постижение е съвсем очаквано предвид многобройните му изяви по предмета още от началото на неговото обучение в Езиковата гимназия.

Това, разбира се, не е единствената област, в която той жъне успехи. За втора поредна учебна година достига до националните кръгове на две олимпиади, като за пръв път ученик от ЕГ „Христо Ботев” успява да направи това в олимпийския маратон в две последователни години. За петте години на своето обучение той успява общо шест пъти да достигне до националните кръгове на олимпиади по различни предмети.В основата на всички тези постижения стоят професионализмът, дългогодишната и всеотдайна работа на преподавателския колектив на Езиковата и мотивацията на учениците за покоряване на още по-високи върхове.

Достойно е представянето на другите финалисти - Даная Римпопова от 11. клас и Севил Шевкед от 10. клас. Неоспорим факт е, че за пръв път от училище в област Кърджали се класират трима ученици на финал.

Едно от доказателствата за качественото образование за всяко учебно заведение е доброто владеене на родния език. И тази година, юбилейна за Гимназията, ботевци достойно защитиха името на своето училище и  на област Кърджали.

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини