В Районен съд – Ардино се проведе „Ден на отворените врати“

На 28 април 2022 г. в Районен съд – Ардино се проведе Ден на отворените врати – инициатива на Висш съдебен съвет под надслов "Открито за съдебната власт", провеждана ежегодно в органите на съдебната власт, с цел популяризиране дейността на правораздавателната институция сред обществеността.

Тази година съдебната сграда на Районен съд – Ардино посетиха ученици от IX клас от СОУ „Васил Левски“ – Ардино с класен ръководителка г-жа Светла Павлова, които бяха посрещнати от и.ф.административния ръководител – председател на Районен съд – Ардино Дарина Байданова, ДСИ Сузан Хайрула и съдебните служители при съда.

На подрастващите бяха разяснени видовете дела, разглеждани в първоинстанционния съд, участниците в съдебните производства, ролята и правата на непълнолетните в гражданския и наказателен процес, както и същите бяха запознати с дейността на службите в съда. Учениците влязоха в ролята на съдебен състав, прокурор, подсъдим, защитник и свидетел и задаваха въпроси във връзка с отговорността за лъжесвидетелстване.    

Христина Русева,

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини