Нов лавров венец за франкофоните от Езиковата гимназия

Ученичката Еда Халибрям от 12-та френска паралелка на Езикова гимназия „Христо Ботев“ продължава да жъне успехи и през последната си учебна година. След втори резултат за страната на областния кръг на Олимпиадата по френски език, Еда се пребори с конкуренцията и на националния кръг като си осигури място в състава на „великолепната петорка“ – петимата най-добри ученици, които получават званието лауреат и оценка 6.00 за кандидатстване в университет.

Още в 9-ти и 10-ти клас Еда беше доказала, че е сред учениците владеещинай-добре френския език в България, а през миналата година тя беше извоювала завидното 3-то място на националния кръг на олимпиадата, а освен това беше спечелила 1-во място в раздел поезия на националния конкурс „Маратон по креативно писане на френски език“.

Запитана на какво се дължат тези успехи, златното момиче на френската школа обяснява:

„Френският език винаги е бил една страст за мен. Изучаването му ми доставя удоволствие ежедневно, тъй като ми позволява да гледам филми, сериали, както и да чета книги на известни френски писатели в техния оригинален вид.За мнозина това е труден за изучаване език, но всяко нещо изглежда невъзможно в началото, докато не се захванеш сериозно с него. И аз съм имала затруднения, но не се отказах, а това, което ме мотивираше да продължавам, беше любовта ми към френската култура. Сега  комуникирайки свободно, аз опознавам отблизо богатствата на Франция при всяко мое посещение и създавам приятелства, които ми помагат да се развивам и да бъда щастлива. Трите ключови думи за успех според мен са: мотивация, постоянство, упоритост.“

Преподавателят Нурай Садулов споделя, че постиженията на Еда Халибрям са без прецедент в област Кърджали и бележат връх в цялата история на обучението по френски език в Езикова гимназия „Христо Ботев“.

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини